Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Ανεργία στην Ελλάδα του 2012

Χωρίς δουλειά

Χτες διάβασα ένα ωραίο κείμενο ενός φίλου στο facebook και θέλω να το μοιραστώ στο Gnorimies.net. Η ανεργεία πάντα ήταν παρούσα στην Ελλάδα, οι πολιτικοί φρόντιζαν να διατηρούν αυτό το φαινόμενο γύρω στο 10% για να έχουν πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους και να διαιωνίζονται στην βουλευτική καρέκλα, τώρα όμως το φαινόμενο της ανεργίας παράγινε μεγάλο. Επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι κάθε 5ος Έλληνας είναι άνεργος, ενώ στοιχεία της αγοράς ανεβάζουν αυτό το ποσοστό στο κάθε 4ος. Ακούγαμε πριν χρόνια για την τεράστια ανεργία στην Ισπανία, της τάξης του 20-30% και λέγαμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μας τύχει, να που όμως ήρθε και στην πόρτα μας.

ανεργίαΈνας Ούγγρος blogger έγραψε ένα άρθρο “Γιατί δεν θα σε πάρω στην δουλειά μου” για να εκφράσει την αγανάκτηση του από την γραφειοκρατία, και απληστία του Ουγγρικού κράτους, που βάζεις συνέταιρο σου με το 50% των κερδών παρακαλώ σε κάθε επιχείρηση που φτιάχνεις εκεί, και εμείς είπαμε την δική μας άποψη για τα μαύρα χάλια στην Ελληνική οικονομία

Τώρα μπορούμε να κάνουμε της εξής αλλαγές στον τρόπο ζωής μας για να αντιμετωπίσουμε την έξαρση της ανεργίας :

1. Καταργείται η φράση του αγανακτισμένου γείτονα προς τους συμμετέχοντες σε πάρτι.  “Θα κάνετε ησυχία ρε, να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).
2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση “Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε, είπαμε).
3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις” (Μία; αχαχ…….!!!).
4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος). Σὐνταξη θα δικαιούνται μόνο οι πολιτικοί, ως ένδειξη εθνικής ευεργεσίας.
7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος “εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.
8. Έπειτα και από τη σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά “Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;”
9. Από την έκφραση “δουλειές με φούντες” κρατήστε τις φούντες! Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε τίποτα! Επίσης οι “φούντες” προτρέπουν και σε άλλα ευαγή αθλήματα….
10. Ξεχάστε τη δικαιολογία “άργησα γιατί είχα μία δουλειά” καθώς δεν περνάνε πια αυτά …
11. Η έκφραση “εργασία και χαρά” καταργείται μέχρι νεωτέρας. Τώρα δεν έχετε ούτε εργασία, ούτε χαρά.
12. Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου “τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;” – “άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;” – “τι δουλειά είχες με αυτόν/ήν;”
13. Επίσης το κλασσικό δουλειά δεν είχε ο Διάβολος και πηδούσε τα παιδιά του (βλέπε Ζεβεδαίος) αντικαθιστάτε με το επειδή δεν είχε δουλειά έκανε ότι έκανε στα παιδιά του.
Υ.Γ. Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε … ή αλλιώς σε δουλειά να βρισκόμαστε!!!