LykanHypersport

Το σούπερ αυτοκίνητο LykanHypersport πιάνει τα 100 m σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 242 μίλια την ώρα.

Όσοι από εσάς δεν γνωρίζεται την W Motors σας παρουσιάζουμε ένα δικό της υπεραυτοκίνητο που εκτός από φανταστικές επιδόσεις έχει  και την ανάλογη τιμή. Δεν μπορεί φυσικά κάτι που έχει 750 άλογα και τελική ταχύτητα 242 μίλια την ώρα να κοστίζει φθηνά. Άλλωστε αυτά τα σούπερ αυτοκίνητα έχουν απόλυτα εξειδικευμένο κοινό που γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς ψάχνει και σε τι τιμή πρέπει να το αγοράσει.

Παρουσιάζουμε το LykanHypersport supercar όπως παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου 2013 στο Κατάρ.
Το σούπερ αυτοκίνητο LykanHypersport φοράει έναν twin-turbo εξακύλινδρος κινητήρα που βγάζει 750 ίππους και μέγιστη ροπή στα 737 λίβρες. Το αυτοκίνητο πιάνει τα 100 m σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 242 μίλια την ώρα.

Το αυτοκίνητο που είναι ένα συνονθύλευμα από ανθρακονήματα, χρυσά και διαμαντένια μέρη στο εσωτερικό και μια ολογραφική οθόνη όπου βλέπεις τα όργανα χειρισμού.

Το νέο W Motors LykanHypersport θα παραχθεί μόνο σε επτά κομμάτια και θα κοστίζει 3,4 εκατομμύρια δολάρια. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Όσοι είναι λάτρεις της off-road οδήγησης αυτό το θηρίο θα γίνει το αγαπημένο τους μόλις καταφέρουν να το οδηγήσουν…

w-motors-lykanhypers-6

2014-w-motors-lykanhypers-10

2014-w-motors-lykanhypers-13

2014-w-motors-lykanhypers-15

2014-w-motors-lykanhypers-16

2014-w-motors-lykanhypers-19

w-motors-lykanhypers5

w-motors-lykanhypers-3

w-motors-lykanhypers-4

Αναπηρικά αυτοκίνητα

Πρόκειτε για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ειδικά σχεδιασμένο για ανάπηρους και άτομα με ειδικές ανάγκες που κυκλοφορει στην Μ. Βρετανία.

Ηλεκτρικά αναπηρικά αυτοκίνητα

kenguru electric car
kenguru electric car

Σήμερα κάνουμε ανάλυση σε ένα αναπηρικό αυτοκίνητο που είναι πιο διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Το όνομα του είναι Καγκουρό και είναι σχεδιασμένο από Ούγγρους. Δείτε περισσότερα στο σαιτ τους.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ειδικά σχεδιασμένο για ανάπηρους και άτομα με ειδικές ανάγκες που κυκλοφορεί στην Μ. Βρετανία. Η είσοδος και η έξοδος στο αυτοκίνητο γίνεται από το πίσω μέρος γεγονός που βοηθάει πολύ όταν το αμάξι έχει παρκάρει αφού το αναπηρικό αμαξίδιο βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο ύψος με το Καγκουρό.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτροκίνητου Καγκουρό είναι:

  • Ανώτερη ταχύτητα 30 μίλια την ώρα
  • Ανώτερη απόσταση με ένα γέμισμα της μπαταρίας 30 μίλια
  • Βάρος 290 κιλά χωρίς της μπαταρίες
  • Διαστάσεις:
  • Μήκος 2150 mm
  • Πλάτος: 1550 mm
  • Ύψος: 1470 mm

Το κόστος του αυτοκινήτου υπολογίζεται στα 25000 ευρώ περίπου.

Μια πολύ καλή λύση για την μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα στην πόλη. Φυσικά έχει σχεδιαστεί για της ανάγκες πόλεων όπως το Λονδίνο όπου δεν υπάρχουν τρύπες στον δρόμο, τα πεζοδρόμια είναι καθαρά από εμπόδια και γενικά επικρατεί μια καθαριότητα και ένας σχεδιασμός, γεγονότα που λείπουν στην Ελλάδα και το πιο πιθανόν δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Αν όμως ζείτε στο Λονδίνο και έχετε ανάγκη από αναπηρικό αυτοκίνητο το Kenguru είναι μια πολύ καλή λύση.

kenguru electric car

kenguru electric car

kenguru electric car

kenguru electric car

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα τεχνολογικό αυτοκίνητο offroad jeep Ρωσικής κατασκευής ειδικά για την Σιβηρία. Όσοι είναι κυνηγοί θηραμάτων ή δυνατόν συγκινήσεων θα αρέσουν την Ρώσικη “αρκούδα”.

Ρώσικη off road “αρκούδα” για κίνηση εκτός δρόμου στην Σιβηρία

Οι Ρώσοι παρουσίασαν ένα υπέρ-ενισχυμένο off road τζιπ για κίνηση εκτός δρόμου στην Σιβηρία.

Ρώσικο Offroad jeep

Οι Ρώσοι παρουσίασαν ένα υπέρ-ενισχυμένο off road τζιπ για κίνηση εκτός δρόμου στην Σιβηρία. Ως γνωστών στην Σιβηρία δρόμοι δεν υπάρχουν και αυτοί που λέγονται “δρόμοι”, μετατρέπονται σε απέραντες εκτάσεις λάσπης όταν βρέχει, με αποτέλεσμα τα περισσότερα οχήματα να κολλάνε στην απίστευτη λάσπη.

Οπότε η περιοχή ενδείκνυται για πειραματισμούς μηχανικών στα πιο απίθανα κατασκευαστικά οχήματα με σκοπό να βρεθούν λύσεις που θα επιτρέπουν την κίνηση εκτός δρόμου σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν προμήθειες ή κυνηγούς. Όσοι έχουν βρεθεί στην Σιβηρία για κάποιον λόγω έχουν να λένε για εξωπραγματικά mutants που όταν συγκρίνονται με τα γνωστά μας τζιπ εκτός δρόμου τα τελευταία μοιάζουν με μπαλαρίνες.

Τζιπ στην Σιβηρία

Έτσι προέκυψε και αυτή η αρκούδα. Σε τιμή γύρω στα 100000 ευρώ. Το όνομα του τζιπ είναι Медведь και στα Ρωσικά σημαίνει αρκούδα. Όνομα και πράγμα.

Η αρκούδα καταφέρνει να διασχίζει εδάφη με κλίση 40 μοιρών, ενώ τα ειδικά λάστιχα που φοράει έχουν πίεση 190 γρ./μ2.  Ζυγίζει 4,2 τόνους με ωφέλιμο φορτίο 2,5 τόνους. Στην κατασκευή της έχει χρησιμοποιηθεί ως υλικό το fiberglass. Η μηχανή που δίνει ζωή σε αυτό το αυτοκινητιστικό τέρας είναι Nissan FE6, που δείχνει να μην έχει πρόβλημα σε θερμοκρασίες -50+30 και καίει 30/100 λίτρα πετρέλαιο, σχεδόν όσο ένα φορτηγό. Για σασί φοράει το κλασσικό  ГАЗ-66.

Άσχημη φάτσα όμως αποτελεσματικό

Κάποιοι θα το χαρακτηρίσουν τερατώδες, άσχημο, καίει πολύ και είναι πανάκριβο τόσο στην αγορά του όσο και στην χρήση και τα ανταλλακτικά του, τυπικά χαρακτηριστικά για τα Ρώσικα οχήματα που εκτός Ρωσίας δεν χαίρουν μεγάλης εκτίμησης. Μπορεί και η βότκα να ήταν περισσότερη στους κατασκευαστές του όταν το σχεδίαζαν. Άλλοι πάλι θα θελήσουν να δοκιμάσουν της δυνατότητες της αρκούδας και ίσως βρουν ενδιαφέροντα σημεία.

Παράξενα οχήματα για παράξενους ανθρώπους, αφού άλλωστε και η Σιβηρία δεν θεωρείτε νορμάλ περιοχή που μοιάζει με όσες ζούμε ή έχουμε συνηθίσει.  Και ίσως ακριβώς τέτοια οχήματα είναι κατάλληλα για τέτοια τερέν.

Άλλωστε οι Ρώσοι λένε ότι πολύ δύσκολα θα βρεις όμοιες γνώμες στην γεύση, στην όψη και στην όσφρηση. ΄-)

Κάντε κλικ στης φωτογραφίες για μεγέθυνση.

ρώσικο offroad jeep

ρώσικο offroad jeep

ρώσικο offroad jeep

ρώσικο offroad jeep

ρώσικο offroad jeep

ρώσικο offroad jeep

ρώσικο offroad jeep

ρώσικο offroad jeep

Медведь

Και δυο άλλα Ρώσικα θηρία για offroad διασκέδαση
Вездеход РОСА


КамАЗ KAMAZ 43269 “Выстрел”

Τι άντρα να παντρευτώ?

Η επιλογή συζύγου είναι εξαιρετικά δύσκολη και συχνά μας δένει για την υπόλοιπη ζωή μας. Κάνουμε παιδιά μαζί και ζούμε την ζωή μας μαζί.

Όταν το κορίτσι γίνει γυναίκα μια σκέψη τριβελίζεται στο μυαλό της. Για τι άντρα να παντρευτώ? Τι προσόντα πρέπει να έχει ο υποψήφιος σύζυγος και πως θα καταλάβω ότι έκανα την σωστή επιλογή;

γυναίκα για γνωριμία
Γνωριμίες με γυναίκες για γάμο.

Όταν ήμουν πιο μικρή θυμάμαι ένα τραγουδάκι που έλεγε ότι ο άντρας ο σωστός δεν πίνει, δεν καπνίζει, χαρίζει λουλούδια και αγαπάει την πεθερά του… Αυτό που βλέπω στην σημερινή κοινωνία είναι ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πολύ απαιτητικές από τους άντρες γύρω μας. Συνέχεια θέλουμε κάτι και είμαστε μη ευχαριστημένες, ίσως και αχάριστες σε ορισμένες καταστάσεις.

Συνεχίζουμε να ψάχνουμε τον πρίγκηπα με το λευκό άλογο χωρίς όμως να ξέρουμε γιατί. Θέλουμε να παντρευτούμε για κάποιον ο οποίος είναι καλύτερος από εμάς και όχι ισάξιος. Καλύτερος νοητικά, οικονομικά, κοινωνικά με σκοπό να του γίνουμε υπηρετικό προσωπικό, οι λιγότερο ευφυής, ή να εκμεταλλευτούμε την οικονομική του περιουσία, οι πιο έξυπνες.

Αυτή η κατάσταση μοιάζει λίγο σαν να θέλεις να αγοράσεις Μερσεντές πληρώνοντας για Λάντα.

Τα  9 σημάδια της απιστίας.

 

Γεγονός που αφού δεν γίνεται στης business συνήθως δεν γίνεται και στους γάμους, αν και εκεί είναι πολύ πιο εύκολο. Θεωρώ ότι όσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχει μια γυναίκα και αναζητά τον πρίγκηπα, τόσο περισσότερο απομακρύνεται από την ευτυχία της. Στον βωμό του κέρδους θυσιάζει την προσωπική της ευτυχία. Στην ψυχή σου δεν χρειάζονται καταθέσεις στην Ελβετία, ή υπουργική καρέκλα του συζύγου αλλά χαρά.

6 ερωτήσεις που καλό είναι να της κάνεις στον εαυτό σου πριν παντρευτείς κάποιον.

Ερώτηση 1: Αν βλέποντας τον δεν νιώθεις ευχαρίστηση σκέψου ξανά πως θα μπορείς να ζήσεις μαζί του. Δεν χρειάζεται ο άντρας να κάνει κάτι συγκεκριμένο για να σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα, απλά όταν τον βλέπεις δεν πρέπει να μένεις ασυγκίνητη. Αν νιώθεις φόβο ή έχεις ανάγκη για σιγουριά, αυτοί οι φόβοι και οι ανάγκες θα γίνουν περισσότεροι με τον καιρό.

Ερώτηση 2: Για να δημιουργήσεις μια σωστή οικογένεια πρέπει οι χαρακτήρες σας να αλληλοσυμπληρώνονται και όχι να ανταγωνίζονται. Ο κατάλληλος άντρας πρέπει να έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα και ικανότητες από εσένα όμως πρέπει υποχρεωτικά να έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Αν δεν κοιτάζεται προς την ίδια κατεύθυνση ο γάμος πολύ γρήγορα θα θεωρηθεί λήξαν.

Ερώτηση 3: Πολύ συχνά εμείς ως γυναίκες προσελκύομαι συντρόφους γιατί  θέλουμε να γιατρέψουμε παιδικά τραύματα. Η παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική περίοδος στην ζωή μας και τα τραύματα που δεχόμαστε τότε μένουν σχεδόν για πάντα στην ψυχή μας, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να τα γιατρέψουμε όταν μεγαλώσουμε με τον γάμο ενός ανθρώπου που στο πρόσωπο του βλέπουμε αυτό που μας έλειπε ή που μας τραυμάτισε στο παρελθόν. Όταν ήμαστε παιδιά εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα επιλογής, αφού οι γονείς αποφάσιζαν αντί εμάς οπότε τώρα αναζητούμε θεραπεία αντί για υγιή σχέση.

Ερώτηση 4: Πριν παντρευτείς τον εκλεκτό της καρδιάς σου κάνε μια έρευνα για την οικογένεια του. Στο παρελθόν αυτό ήταν υποχρεωτική διαδικασία και συχνά εμπόδιο για δυο νέους που αγαπιούνταν, όμως εγώ πιστεύω ότι αν γνωρίσεις την οικογένεια του και μάθεις μυστικά της, θα προλάβεις μύρια κακά. Σχεδόν πάντα όλοι ακολουθούμε τα μοντέλα συμπεριφοράς που μαθαίνουμε από την οικογένεια μας. Εάν στην οικογένεια του αγαπημένου υπάρχει βία, αλκοολισμός, ναρκωτικά, έγκλειστοι σε φυλακές και ψυχιατρεία νομίζω ότι δεν θα ήθελες να έχεις οτιδήποτε κοινό μαζί του. Καλύτερα όμως να το μάθεις πριν τον γάμο και όχι μετά, αφού τα διαζύγια κοστίζουν πολύ ακριβά, και σε χρήμα, και σε ψυχική οδύνη, αλλά και στιγματίζουν για πάντα την παιδική ψυχή, εφόσον υπάρχουν παιδιά από αυτόν τον γάμο.

Ερώτηση 5: Ρώτησε τον εαυτό σου αν θα ήθελες να έχεις παιδί από αυτόν τον άντρα. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε κάνε το έχοντας πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνεις. Για κάθε γυναίκα το γεγονός ότι θα γίνει μητέρα είναι ιερό και δεν μπορεί να πει ψέμματα στον εαυτό της. Αν θέλεις να έχεις παιδιά όμοια με τον άντρα σου σε εξωτερικά και νοητικά χαρακτηριστικά τότε βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Αν όμως η απάντηση είναι όχι, τότε καλύτερα ξανασκέψου το και αναζήτησε την ευτυχία σου αλλού.

Ερώτηση 6: Μην βιάζεσαι. Πάντα η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. Άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες έσπευδαν βραχέως. ΄-) Οι φόβοι σου, η αβεβαιότητα, η απληστία επίσης είναι κακοί σύμβουλοι. Το να μην του δώσεις το κορμί σου το πρώτο βράδυ δεν είναι τόσο τραγικό. Κάνε σεξ όταν νιώθεις έτοιμη και όχι όταν σου το ζητά επιτακτικά θέτοντας σου μάλιστα όρους. Αν χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να τον γνωρίσεις καλό είναι να του το πεις και όχι να το κρύψεις φοβούμενη ότι μπορεί να φύγει, και να σε χαρακτηρίσει καθυστερημένη. Αν γι αυτόν αποτελείς ενδιαφέρον ως γυναίκα, και ως προσωπικότητα, και όχι απλά ένα αιδοίο, θα σου δώσει τον απαραίτητο χρόνο, αν όχι καλύτερα που δεν έκανες μαζί του σεξ χάνοντας τον καιρό σου.

Δεν υπάρχουν ακατάλληλες σχέσεις η συμπεριφορές. Όποια και επιλογή να κάνεις είναι η δική σου επιλογή και για σένα είναι η σωστή. Την απόφαση την πήρες με την ψυχή σου και είσαι υπεύθυνη για της πράξεις σου. Αποδέξου τον άντρα που σου έστειλε η τύχη και προσπάθησε να δημιουργήσεις μια σωστή οικογένεια φέρνοντας στον κόσμο τα παιδιά σας και μεγαλώνοντας τα με αξιοπρέπεια, αγάπη και φροντίδα.

За какъв мъж да се омъжа?

 

 

Έξυπνοι δρόμοι στην Ολλανδία!

Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατασκευάζει έξυπνους δρόμους. Ο δρόμος θα φέγγει την νύχτα δείχνοντας στον οδηγό που ακριβώς κινείται, θα του δείχνει εξωτερικές θερμοκρασίες, παγωμένα σημεία και θα του προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια, αποτρέποντας τουλάχιστον κατά 50% τα τροχαία ατυχήματα.

Έξυπνοι πολίτες στην Ολλανδία!

Έξυπνοι δρόμοι στην Ολλανδία
Smart highway in Holland

Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατασκευάζει έξυπνους δρόμους. Ο δρόμος θα φέγγει την νύχτα δείχνοντας στον οδηγό που ακριβώς κινείται, θα του δείχνει εξωτερικές θερμοκρασίες, παγωμένα σημεία και θα του προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια, αποτρέποντας τουλάχιστον κατά 50% τα τροχαία ατυχήματα.

Studio Roosegaarde και Hejimans

Η ιδέα γεννήθηκε στο Studio Roosegaarde και Hejimans και θα εφαρμοστεί την άνοιξη του 2013 πιλοτικά πρώτα στην επαρχία Brabant και σταδιακά σε ολόκληρη την χώρα. Το όλο εγχείρημα περιλαμβάνει μια ειδική σκόνη που θα αντικαταστήσει την οδική σήμανση στον δρόμο, θα φορτίζει από τον ήλιο και θα φέγγει για 10 ώρες την νύχτα. Επίσης με ειδική μπογιά θα ζωγραφιστούν νυφάδες χιονιού στον δρόμο που θα γίνονται ορατές μόλις οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από το μηδέν, δείχνοντας ότι ο δρόμος είναι ολισθηρός, και χρειάζεται προσοχή σε εκείνα τα σημεία.

Τα έξυπνα συστήματα πλοήγησης σώζουν ζωές

Σκοπός των Ολλανδών είναι να συγχρονίσουν τα έξυπνα συστήματα πλοήγησης που φέρουν τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα με την κατάσταση των δρόμων καθώς και με την ενημέρωση για την κίνηση από την Αστυνομία έτσι ώστε οι δρόμοι να γίνουν ασφαλέστεροι και να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα. Το όλο σύστημα θα λειτουργεί σε όλη την χώρα και έχει ως σκοπό να μειώσει τα τροχαία τουλάχιστον κατά 50%.

Η στατιστική του θανάτου από τροχαία

Στην Ολλανδία πεθαίνουν κάθε χρόνο από τροχαία δυστυχήματα περίπου 600 άτομα, ενώ στην Ελλάδα 1500. Οι συνηθέστεροι λόγοι είναι παράβαση ταχύτητας, παράβαση επαγγελματικών οχημάτων, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας κτλ, μη χρήση κράνους για τους μοτοσικλετιστές, κτλ.

Στα στοιχεία που δίνει κάθε χρόνο τη Ελληνική Αστυνομία εντύπωση προκαλεί ότι στης πρώτες 7 αιτίες θανατηφόρων ατυχημάτων συγκαταλέγεται και η οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα. Πόσο ηλίθιος οδηγός πρέπει να είσαι για να κινείσαι στο αντίθετο ρεύμα? Και να σκορπάς τον θάνατο σε ανυποψίαστους οδηγούς.

Σχετικά:

http://www.cbs.nl/en-GB/menu/themas/gezondheid-welzijn/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-029-pb.htm

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=378872

Το Studio Roosegaarde και Hejimans έχει εκπονήσει μελέτες για 18 παρόμοιες ιδέες και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρων από πολλές χώρες για την αγορά τεχνογνωσίας και προσαρμογής στο αντίστοιχο περιβάλλον. Συγχαρητήρια στην Ολλανδική κυβέρνηση που πρωτοπορεί και δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους πολίτες, σε αντίθεση με της δικές μας που απλά καταγράφουν στοιχεία.

Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων

Πως είναι η ζωή στην Γαλλική λεγεώνα των ξένων και ποιος μπορεί να καταταγεί?

http://www.legion-etrangere.com/Σήμερα θα σας παρουσιάσω την συνέντευξη που πήρα από τον Γιώργο. Έναν 35-χρονο συνταξιούχο της Γαλλικής Λεγεώνας των ξένων. Μετά από 15 χρόνια θητείας σε εμπόλεμες ζώνες όπως Κόσοβο, Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ακτή Ελεφαντοστού κτλ ο Γιώργος αποφάσισε να κόψει με την στρατιωτική ζωή και να προσπαθήσει να ζήσει μια διαφορετική ζωή.

Επέλεξε ως κατοικία το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, προς το παρόν, αφού όπως είπε αγαπάει την θάλασσα και του αρέσει ο χαλαρός Αυστραλέζικος τρόπος ζωής.

– Τι σημαίνει η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων με 2 λόγια?

– Έρχομαι πρώτος και φεύγω τελευταίος, υπηρετώ την Γαλλία ως εθελοντής με πίστη και τιμή, κάθε λεγεωνάριος είναι αδελφός μου χωρίς να με ενδιαφέρει η εθνικότητα, το χρώμα του δέρματος ή η θρησκεία του, στην λεγεώνα είμαστε μια οικογένεια, δεν εγκαταλείπω ποτέ τους νεκρούς συναδέλφους ούτε τα όπλα μου.

– Πως γίνεται η στράτευση?

– Καταθέτεις τα χαρτιά σου στην Γαλλία, υπάρχουν 11 πόλεις όπου δέχονται τα δικαιολογητικά, και στο Aubagne, όσοι επιλεγούν περνούν το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Από τους 9 υποψήφιους οι 8 αποτυγχάνουν, όσοι όμως μείνουν υπογράφουν 5-ετές συμβόλαιο.

– Που θα υπηρετήσεις?

– Υπάρχουν 11 βάσεις της Λεγεώνας στον κόσμο. Οι περισσότερες είναι στην Γαλλία και άλλες στο Τζιμπουτί, και στην Γαλλική Γουιάνα.

– Τι λεφτά κερδίζει ένας Λεγεωνάριος?

– Κάθε νεοεισερχόμενος πληρώνετε τον μήνα με 1043 ευρώ. Ο ρουχισμός, το φαγητό και ο ύπνος είναι δωρεάν. Δικαιούσε 45 εργάσιμες ημέρες πληρωμένης άδειας το χρόνο. Ανάλογα με το που υπηρετείς και ο μισθός είναι διαφορετικός. Για παράδειγμα στο Τζιμπουτί ο απλός λεγεωνάριος παίρνει 3567 ευρώ το μήνα. Ανάλογα με τα χρόνια, και το μέρος υπάρχουν πριμ.

– Μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας έχεις δικαίωμα σύνταξης?

– Ναι, η Λεγεώνα σου δίνει την δυνατότητα επιλογής, είτε να υπογράψεις νέο συμβόλαιο, είτε να συνταξιοδοτηθείς με ένα ποσό μεταξύ 650 και 1000 ευρώ ανάλογα με το που υπηρετούσες και τι μισθό είχες. Εγώ επέλεξα να φύγω. 15 χρόνια είναι αρκετά στην Λεγεώνα.

– Πως είναι η ζωή στην Λεγεώνα?

– Υπάρχουν δυο ζωές. Η πρώτη είναι μάχιμη και η δεύτερη λιγότερο μάχιμη. Ας εξηγήσω.  Στην αρχή περνάς από κάποια μάχιμη μονάδα όπου συμμετέχεις σε “καυτά” σημεία σε όλο τον κόσμου όπου η Λεγεώνα σε χρειάζεται. Μετά μπορείς να μεταφερθείς σε λιγότερο μάχιμες μονάδες όπου υπάρχουν ειδικότητες όπως μάγειρας, μπάρμαν, ειδικός υπολογιστών, όπως εγώ κτλ. Εκεί δεν συμμετέχεις τόσο ενεργά σε μάχες όμως και τα λεφτά είναι λιγότερα.

– Ποιοι γίνονται Λεγεωνάριοι?

– Επαγγελματίες στρατιώτες γίνονται στην Λεγεώνα 3 είδη ανθρώπων. Αυτοί που έχουν προβλήματα με τον νόμο στην χώρα τους, αυτοί που δεν έχουν πατρίδα λόγω πολέμου στο μέρος που ζούσαν, και οι ονειροπόλοι για βία και αίμα. Αν και οι τελευταίοι αποτελούν μόνο το 10%. Στην Λεγεώνα δεν υπάρχουν Ράμπο. Υπάρχει εξαιρετικά αυστηρή πειθαρχία, ακόμη σκληρότερη καθημερινή εκπαίδευση, συνεχές στρες και αδρεναλίνη στο μάξιμουμ.

Πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις, αλλιώς δεν θα το αντέξεις, και είτε θα λιποτακτήσεις, είτε θα παραιτηθείς με το που τελειώσει το 5 ετές συμβόλαιο σου, είτε θα πεθάνεις στην μάχη.

Πρέπει να αντέχεις της κακουχίες καθώς πορείες 50-100 χιλιομέτρων με πλήρη φορτίο 30 κιλών στην πλάτη είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

– Υπάρχουν γυναίκες στην Λεγεώνα?

– Όχι, γυναίκες δεν υπήρχαν ποτέ, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, και νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν.

– Μπορείς να παντρευτείς όσο υπηρετείς?

– Μπορείς να παντρευτείς μετά την πρώτη 5-ετία, καθώς και να αγοράσεις αυτοκίνητο. Είναι λίγο χαζό όμως μην περιμένεις στον Στρατό λογική. Εδώ δεν σκέφτεσαι εσύ, αλλά ακολουθείς της εντολές που σου δίνουν οι ανώτεροι σου, εκείνοι σκέφτονται για σένα και για όλα όσα συμβαίνουν.

Και στον Εθνικό στρατό ισχύει το ίδιο, απλά εκεί η επιθυμία για λούφα και για αποφυγή των πάντων είναι εντονότεροι. Στην Λεγεώνα δεν μπορεί να λουφάρεις, αφού είσαι εθελοντής και μισθωτός. Έχεις έρθει με την θέληση σου και σου αρέσει αυτό που κάνεις.

– Θα πρότεινες στους νέους να γίνουν επαγγελματίες στρατιώτες?

– Ναι, ο στρατιώτης είναι επάγγελμα όπως όλα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, και αν δεν έχεις άλλες επιλογές στην ζωή σου αξίζει να δοκιμάσεις στο καλύτερο στρατιωτικό σώμα στον κόσμο.

Η Λεγεώνα είναι σκληρό και μοναχικό μέρος που σου δίνει καταφύγιο και δυνατότητα να ξεκινήσεις νέα ζωή. Τα λεφτά είναι πολύ καλά για την δουλειά που κάνεις, ελάχιστοι φίλοι μου κερδίζουν περισσότερα από 4000 ευρώ το μήνα στα 30 τους. Η Λεγεώνα μου έδωσε σπίτι όταν το χρειαζόμουν, μου έδωσε φαγητό, νέο όνομα, και νέο τρόπο ζωής, έκανα αληθινούς φίλους, έμαθα 4 νέες γλώσσες, και γύρισα όλο τον κόσμο σχεδόν. Τώρα ήρθε καιρός να κάνω διαφορετικά πράγματα. Ο δικός μου πόλεμος τελείωσε.

Έχω όλα τα εφόδια που χρειάζομαι για να ξεκινήσω μια νέα ζωή. Γνωρίζω τη σημαίνει αυτοπειθαρχία, έχω αυτοσεβασμό, έχω εμπειρίες ζωής που το 95% των ατόμων στην ηλικία μου της βλέπει μόνο στο σινεμά, έχω μόνιμο μηνιαίο εισόδημα εφόρου ζωής, ικανό να καλύπτει την επιβίωση μου, έχω ικανότητες πολύ καλύτερες από τον μέσω όρο για να κάνω οποιαδήποτε δουλειά.

Μπορώ να πιλοτάρω ελικόπτερο, να πηδάω με αλεξίπτωτο, να πηγαίνω εκεί όπου κανείς δεν τολμάει να πάει, μπορώ να σκοτώσω, αν χρειαστεί, αθόρυβα, ανώδυνα και επαγγελματικά. Είμαι ο τέλειος υπάλληλος που κάθε εταιρεία θα ήθελε να έχει, αρκεί να μπορεί να αποδεχτεί το οικονομικό τίμημα.

Η Γαλλική Λεγεώνα μου έδωσε περισσότερα από ότι μου πήρε.

 

Rolls-Royce Phantom Black Tie Edition

Το 2004 η Rolls Royce Phantom έφερε στην ζωή των πολύ πλουσίων μια νέα εμπειρία απόλαυσης, στιλ και πολυτέλειας. Το νέο μοντέλο ονομάστηκε Phantom και σίγουρα δεν μπορεί να μπερδευτεί με κάποιο άλλο αμάξι ;-).

Rolls-Royce Phantom Black Tie Edition

Το 2004 η Rolls Royce Phantom έφερε στην ζωή των πολύ πλουσίων μια νέα εμπειρία απόλαυσης, στιλ και πολυτέλειας. Το νέο μοντέλο ονομάστηκε Phantom και σίγουρα δεν μπορεί να μπερδευτεί με κάποιο άλλο αμάξι ;-). Νομίζω ότι αν έχεις τέτοιο αυτοκίνητο στο γκαράζ σου, ελάχιστα θα σε ενδιαφέρει πόσα άλογα έχει, τη τελική πιάνει, η πόσο κοστίζει να φουλάρεις το ρεζερβουάρ.  Το συγκεκριμένο αμάξι είναι symbol status και δείχνει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Φυσικά οι φόροι πληρώνονται σε φορολογικούς παραδείσους, αφού κανείς πλούσιος δεν έχει λεφτά για πέταμα. Αυτό είναι αμάξι γκομενοπαγίδα. Και πριν την κρίση, και τώρα …..

RR-phantom

RR-phantom

RR-phantom

RR-phantom

RR-phantom

RR-phantom