Γάμος από συμφέρων

Η συμφέρων γάμος; Όπως και να το πείτε είναι μια απόλυτα συνειδητή επιλογή ενός ατόμου που αναζητά την οικονομική του ανεξαρτησία και ευημερία.

Συμφέρων γάμος

γάμος από συμφέρωνΓάμος από συμφέρων ή συμφέρων γάμος; Όπως και να το πείτε είναι μια απόλυτα συνειδητή επιλογή ενός ατόμου που αναζητά στα δεσμά του γάμου την οικονομική του ανεξαρτησία και ευημερία.  Μ αγαπά, δεν μ αγαπά; Στο παρελθόν ίσχυε αποκλειστικά στης γυναίκες που από μικρές “νουθετούνταν” και “εκπαιδεύονταν” από της μαμάδες τους και το κοινωνικό περιβάλλον ότι είναι προτιμότερο να αναζητήσουν σύζυγο με “λεπτά” αισθήματα αντί γάμο από έρωτα. Έτσι μετέτρεπαν τα κορίτσια τους σε gold digger που πηδούσαν σαν μέλισσες από τον έναν στον άλλον πλούσιο σύζυγο.

Πως παντρεύονται οι βασιλιάδες;

Κλασσικό παράδειγμα γάμων από συμφέρων αποτελούν όλοι οι γάμοι μεταξύ των βασιλικών οικογενειών. Δεν υπάρχει μονάρχης που να επέτρεψε να γίνει κάποιος γάμος που να μην είχε οικονομικοπολιτικά συμφέροντα. Από την αρχαιότητα που οι βασιλιάδες ήταν και περισσότεροι πάντα πάντρευαν της θυγατέρες τους με τον φέρελπη νέο, ή όχι τόσο νέο πρίγκηπα γειτονικού κρατιδίου σε μια προσπάθεια διάσωσης του θρόνου τους. Τώρα με της δημοκρατίες λιγόστεψαν αλλά σε όποιες χώρες παραμένουν, ως βραχνάς και απολίθωμα στους υπηκόους τους, συνεχίζουν να παντρεύουν τα παιδιά τους με σκοπό διάσωσης της μοναρχίας που γι αυτούς αποτελεί το ύψιστο αγαθό. Όταν χρειάζονται χρήματα αρκεί να τινάξουν το τσουβάλι με αλεύρι (βλέπε τον λαό τους).

Μια καινούρια όμως έρευνα έρχεται να αναταράξει αυτήν την θεωρεία αναφέροντας ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και τώρα οι άντρες αναζητούν πλούσια νύφη που να τους εξασφαλίζει τα προς το ζην και την πολυπόθητη οικονομική άνεση να τεμπελιάζουν στο καφενείο όλη μέρα…. Κάνε κλικ εδώ αν θέλεις να διαβάσεις για τα 5 ψέματα και αλήθειες για το σεξ.

Σπουδές και καριέρα

Φυσικά υπάρχουν και σώφρονες γονείς που πιστεύουν ότι η άριστη πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, κατά προτίμηση ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Γερμανία, και η καριέρα που θα ακολουθήσει με την απόκτηση κατάλληλου πτυχίου είναι ποιο σημαντική απόφαση από έναν γάμο από συμφέρων.

Ένα καλό πτυχίο της περισσότερες φορές θα φέρει οικονομικά οφέλη στον κάτοχο του εφόσον θέλει να δουλέψει. Σαφώς μικρότερες απολαβές αν επιλέξει να νοικιάζει της γνώσεις του σε κάποια εταιρεία και να περιμένει τον μισθό, και απεριόριστες ευκαιρίες για πλουτισμό από εργασία αν επιλέξει τον δρόμο του ελεύθερου επαγγελματία. Εδώ ισχύει η προσωπικότητα του καθενός καθώς και το ρίσκο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει.

Θυγατέρες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα μια έρευνα που είχε κάνει παλιά το ΑΠΘ είχε δείξει ότι το 1/3 τον γονέων που έχουν θυγατέρα επιθυμούν να έρθει  εις γάμων κοινωνία με κύριο που έχει οικονομική επιφάνεια, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα αν έχουν διαφορά ηλικίας 10-20 ετών. Ίσα ίσα ο γεροντότερος θεωρείτε και πιο κατάλληλος αφού έχει περισσότερες εμπειρίες ζωής.  Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω για της εμπειρίες ζωής όμως θα προσθέσω ότι πάνω που άρχισε να παλιώνει το κρασί και έγινε ξύδι…. Όμως ο καθένας κάνει της επιλογές του με βάση της εμπειρίες και το μυαλό που κουβαλάει οπότε και φέρει την ανάλογη ευθήνη για της πράξεις του. Αν και συνήθως η ευθήνη μεταφέρετε στα παιδιά του, που αναρωτιούνται τι άντρα να παντρευτούν.

Όσοι είναι σώγαμπροι έχουν να λένε πολύ ωραίες ιστορίες για της περιπέτειες τους στο σπίτι της νύφης. Οι περισσότερες είναι αρνητικές φυσικά αν και υπάρχει ένα 10-15% που καταφέρνει να ζει χωρίς τα προβλήματα των άλλων. Αυτοί είναι οι τυχεροί. Οι άλλοι απλά στάθηκαν άτυχοι στην επιλογή τους. Και τώρα ζουν με αυτή τους την επιλογή….

Στην διάρκεια του γάμου

Ότι και να επιλέξετε όμως, είτε γάμο από συμφέρων, είτε γάμο από έρωτα δεν σημαίνει ότι η επιλογή και μόνο του δρόμου είναι η σωστή ή όχι καθώς κατά την διάρκεια κάθε γάμου τα πράγματα εξελίσσονται και μεταβάλλονται. Αφού ο γάμος είναι ζωντανή σχέση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, που μπορεί να έχουν, αλλά και να μην έχουν οικονομικές δοσοληψίες και εξαρτήσεις, που αλλάζουν καθημερινά την ρουτίνα του.

Ο Ρωμαίος και και η Ιουλιέτα μπορεί να παντρεύτηκαν από έρωτα όμως οι δολοπλοκίες των δυο οικογενειών τους ήταν για θέματα περιουσίας και κοινωνικής θέσης. Άλλωστε και το έτος ήταν 1595 και από τότε πολύ νερό χύθηκε στο αυλάκι….

 

Τι άντρα να παντρευτώ?

Η επιλογή συζύγου είναι εξαιρετικά δύσκολη και συχνά μας δένει για την υπόλοιπη ζωή μας. Κάνουμε παιδιά μαζί και ζούμε την ζωή μας μαζί.

Όταν το κορίτσι γίνει γυναίκα μια σκέψη τριβελίζεται στο μυαλό της. Για τι άντρα να παντρευτώ? Τι προσόντα πρέπει να έχει ο υποψήφιος σύζυγος και πως θα καταλάβω ότι έκανα την σωστή επιλογή;

γυναίκα για γνωριμία
Γνωριμίες με γυναίκες για γάμο.

Όταν ήμουν πιο μικρή θυμάμαι ένα τραγουδάκι που έλεγε ότι ο άντρας ο σωστός δεν πίνει, δεν καπνίζει, χαρίζει λουλούδια και αγαπάει την πεθερά του… Αυτό που βλέπω στην σημερινή κοινωνία είναι ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πολύ απαιτητικές από τους άντρες γύρω μας. Συνέχεια θέλουμε κάτι και είμαστε μη ευχαριστημένες, ίσως και αχάριστες σε ορισμένες καταστάσεις.

Συνεχίζουμε να ψάχνουμε τον πρίγκηπα με το λευκό άλογο χωρίς όμως να ξέρουμε γιατί. Θέλουμε να παντρευτούμε για κάποιον ο οποίος είναι καλύτερος από εμάς και όχι ισάξιος. Καλύτερος νοητικά, οικονομικά, κοινωνικά με σκοπό να του γίνουμε υπηρετικό προσωπικό, οι λιγότερο ευφυής, ή να εκμεταλλευτούμε την οικονομική του περιουσία, οι πιο έξυπνες.

Αυτή η κατάσταση μοιάζει λίγο σαν να θέλεις να αγοράσεις Μερσεντές πληρώνοντας για Λάντα.

Τα  9 σημάδια της απιστίας.

 

Γεγονός που αφού δεν γίνεται στης business συνήθως δεν γίνεται και στους γάμους, αν και εκεί είναι πολύ πιο εύκολο. Θεωρώ ότι όσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχει μια γυναίκα και αναζητά τον πρίγκηπα, τόσο περισσότερο απομακρύνεται από την ευτυχία της. Στον βωμό του κέρδους θυσιάζει την προσωπική της ευτυχία. Στην ψυχή σου δεν χρειάζονται καταθέσεις στην Ελβετία, ή υπουργική καρέκλα του συζύγου αλλά χαρά.

6 ερωτήσεις που καλό είναι να της κάνεις στον εαυτό σου πριν παντρευτείς κάποιον.

Ερώτηση 1: Αν βλέποντας τον δεν νιώθεις ευχαρίστηση σκέψου ξανά πως θα μπορείς να ζήσεις μαζί του. Δεν χρειάζεται ο άντρας να κάνει κάτι συγκεκριμένο για να σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα, απλά όταν τον βλέπεις δεν πρέπει να μένεις ασυγκίνητη. Αν νιώθεις φόβο ή έχεις ανάγκη για σιγουριά, αυτοί οι φόβοι και οι ανάγκες θα γίνουν περισσότεροι με τον καιρό.

Ερώτηση 2: Για να δημιουργήσεις μια σωστή οικογένεια πρέπει οι χαρακτήρες σας να αλληλοσυμπληρώνονται και όχι να ανταγωνίζονται. Ο κατάλληλος άντρας πρέπει να έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα και ικανότητες από εσένα όμως πρέπει υποχρεωτικά να έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Αν δεν κοιτάζεται προς την ίδια κατεύθυνση ο γάμος πολύ γρήγορα θα θεωρηθεί λήξαν.

Ερώτηση 3: Πολύ συχνά εμείς ως γυναίκες προσελκύομαι συντρόφους γιατί  θέλουμε να γιατρέψουμε παιδικά τραύματα. Η παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική περίοδος στην ζωή μας και τα τραύματα που δεχόμαστε τότε μένουν σχεδόν για πάντα στην ψυχή μας, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να τα γιατρέψουμε όταν μεγαλώσουμε με τον γάμο ενός ανθρώπου που στο πρόσωπο του βλέπουμε αυτό που μας έλειπε ή που μας τραυμάτισε στο παρελθόν. Όταν ήμαστε παιδιά εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα επιλογής, αφού οι γονείς αποφάσιζαν αντί εμάς οπότε τώρα αναζητούμε θεραπεία αντί για υγιή σχέση.

Ερώτηση 4: Πριν παντρευτείς τον εκλεκτό της καρδιάς σου κάνε μια έρευνα για την οικογένεια του. Στο παρελθόν αυτό ήταν υποχρεωτική διαδικασία και συχνά εμπόδιο για δυο νέους που αγαπιούνταν, όμως εγώ πιστεύω ότι αν γνωρίσεις την οικογένεια του και μάθεις μυστικά της, θα προλάβεις μύρια κακά. Σχεδόν πάντα όλοι ακολουθούμε τα μοντέλα συμπεριφοράς που μαθαίνουμε από την οικογένεια μας. Εάν στην οικογένεια του αγαπημένου υπάρχει βία, αλκοολισμός, ναρκωτικά, έγκλειστοι σε φυλακές και ψυχιατρεία νομίζω ότι δεν θα ήθελες να έχεις οτιδήποτε κοινό μαζί του. Καλύτερα όμως να το μάθεις πριν τον γάμο και όχι μετά, αφού τα διαζύγια κοστίζουν πολύ ακριβά, και σε χρήμα, και σε ψυχική οδύνη, αλλά και στιγματίζουν για πάντα την παιδική ψυχή, εφόσον υπάρχουν παιδιά από αυτόν τον γάμο.

Ερώτηση 5: Ρώτησε τον εαυτό σου αν θα ήθελες να έχεις παιδί από αυτόν τον άντρα. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε κάνε το έχοντας πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνεις. Για κάθε γυναίκα το γεγονός ότι θα γίνει μητέρα είναι ιερό και δεν μπορεί να πει ψέμματα στον εαυτό της. Αν θέλεις να έχεις παιδιά όμοια με τον άντρα σου σε εξωτερικά και νοητικά χαρακτηριστικά τότε βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Αν όμως η απάντηση είναι όχι, τότε καλύτερα ξανασκέψου το και αναζήτησε την ευτυχία σου αλλού.

Ερώτηση 6: Μην βιάζεσαι. Πάντα η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. Άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες έσπευδαν βραχέως. ΄-) Οι φόβοι σου, η αβεβαιότητα, η απληστία επίσης είναι κακοί σύμβουλοι. Το να μην του δώσεις το κορμί σου το πρώτο βράδυ δεν είναι τόσο τραγικό. Κάνε σεξ όταν νιώθεις έτοιμη και όχι όταν σου το ζητά επιτακτικά θέτοντας σου μάλιστα όρους. Αν χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να τον γνωρίσεις καλό είναι να του το πεις και όχι να το κρύψεις φοβούμενη ότι μπορεί να φύγει, και να σε χαρακτηρίσει καθυστερημένη. Αν γι αυτόν αποτελείς ενδιαφέρον ως γυναίκα, και ως προσωπικότητα, και όχι απλά ένα αιδοίο, θα σου δώσει τον απαραίτητο χρόνο, αν όχι καλύτερα που δεν έκανες μαζί του σεξ χάνοντας τον καιρό σου.

Δεν υπάρχουν ακατάλληλες σχέσεις η συμπεριφορές. Όποια και επιλογή να κάνεις είναι η δική σου επιλογή και για σένα είναι η σωστή. Την απόφαση την πήρες με την ψυχή σου και είσαι υπεύθυνη για της πράξεις σου. Αποδέξου τον άντρα που σου έστειλε η τύχη και προσπάθησε να δημιουργήσεις μια σωστή οικογένεια φέρνοντας στον κόσμο τα παιδιά σας και μεγαλώνοντας τα με αξιοπρέπεια, αγάπη και φροντίδα.

За какъв мъж да се омъжа?

 

 

10 τρόποι για να καταλάβεις αν σε αγαπάει στα αλήθεια!

Οι γυναίκες πολλές φορές ανησυχούμε και αναρωτιόμαστε αν ο σύντροφος μας μας λέει την αλήθεια όταν λέει το σ αγαπώ ή δεν το κάνει απλά από συνήθεια ή για να μας κολακέψει

ερωτευμένοι
Ερωτευμένο ζευγάρι

Οι γυναίκες πολλές φορές ανησυχούμε και αναρωτιόμαστε αν ο σύντροφος μας μας λέει την αλήθεια όταν λέει το σ αγαπώ ή δεν το κάνει απλά από συνήθεια ή για να μας κολακέψει. Υπάρχουν επίσης φορές που ξεχνάει να μας πει πόσο μας αγαπά επί μήνες, ίσως γιατί νομίζει ότι το ξέρουμε ήδη ή γιατί θα χάσει την αξία του όταν το λες συνέχεια.

Σαν εκείνες της χαζογκόμενες που κάθε 3 και λίγο προσφωνούν τον αγαπημένο τους “τζουτζούκο, ποντικάκι, γατάκι, αρκουδάκι κτλ σαχλαμαρ- άκια”. Αυτό που στην ουσία μετράει και πρέπει να προσέχετε είναι οι πράξεις του. Όταν ένας άντρας αγαπάει αληθινά το δείχνει, χωρίς να περιμένει να του το πούμε εμείς ή κάποιος άλλος. Οι πράξεις αγάπης λοιπόν είναι σημαντικές και όχι τα κούφια λόγια. Η λέξη σ΄αγαπώ, από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα όταν σου την λέει αλλά σκέφτεται μια άλλη γυναίκα!

Να ποιος πρέπει να είναι ο δεκάλογος του άντρα που σε αγαπά, σκέφτεται, εκτιμά και σέβεται την προσωπικότητα σου :

1.  Ως γυναίκα υπάρχεις στης σκέψεις του. Υπάρχεις στα σχέδια του μυαλού του. Σε ρωτά όταν θέλει να πάρει μια απόφαση και σέβεται την γνώμη σου.

2. Επιζητά και ακούει την γνώμη σου, αφού γι΄αυτόν είναι σημαντική και πάντα πριν πάρει μια απόφαση το συζητά πρώτα μαζί σου. Αυτό αφορά όλες της υποθέσεις και όχι μόνο όσες σας αφορούν ως οικογένεια. Σου έχει εμπιστοσύνη αφού ξέρει ότι το μυαλό που έχεις στο κεφάλι σου το χρησιμοποιείς αντί να το κουβαλάς απλά όπως κάνουν άλλες γυναίκες.

3. Της αποφάσεις για το σπίτι σας της λαμβάνετε από κοινού. Δεν υπάρχει δικτατορία και αποφασίζω για σένα αλλά ο καθένας σας εκθέτει τα επιχειρήματα του και με γνώμονα την κοινή λογική και την ισχύ των επιχειρημάτων παίρνετε αποφάσεις.

4. Σε θέλει δίπλα του σε όλες της στιγμές σας. Αγάπη σημαίνει μοιράζομαι, και φυσικά δεν μπορεί να μοιράζεσαι μόνο της καλές στιγμές αλλά και της κακές αφού εκεί φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου. Και ίσως είναι καλύτερα να έχετε κάποιες δύσκολες στιγμές στην αρχή της σχέσεις σας που θα την κάνουν πιο ισχυρή μετά. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού, και να ξέρεις πως και γιατί θα λειτουργήσει στην δεδομένη στιγμή.

5. Ο σωστός άντρας που αγαπάει θα προτιμήσει να θυσιαστεί, και να φύγει από μια σχέση αν γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο εσύ θα είσαι ευτυχισμένη! Αν τα οικονομικά ή τα οικογενειακά σου προβλήματα, επηρεάζουν την σχέση σας θα σκεφτεί να δώσει την σωστή λύση στην καίρια στιγμή βάζοντας πρώτα την δική σου ευτυχία.

6. Βοήθεια ο άντρας μου σκέφτεται μόνο το σεξ! Το σεξ είναι το αλατοπίπερο σε μια σχέση. Αν δεν υπάρχει ή γίνετε περιστασιακά και χωρίς επιθυμία από την πλευρά σου να είσαι σίγουρη ότι θα το αναζητήσει σε άλλη ή άλλες γυναίκες. Οι περισσότεροι άντρες καλύπτουν αυτή τους την ανάγκη με σεξ σε οίκους ανοχής όμως ένα 40% κάνει παράλληλη σχέση την οποία διατηρεί για αρκετά χρόνια. Αυτό που δεν του δίνεις εσύ το βρίσκει στην αγκαλιά της ερωμένης. Νιώθει επιβεβαίωση και αυτός είναι ο βασικός λόγος διαζυγίων, όταν το μυστικό ανακαλυφθεί.

7. Δεν σε χτυπάει ποτέ! Κανείς σωστός άντρας που αγαπά και σέβεται μια γυναίκα δεν θα χειροδικήσει εις βάρος της ποτέ. Εδώ ισχύει και το αντίστροφο. Αν σε χτυπήσει μια φορά θα το ξανακάνει οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις στο πρώτο χαστούκι. Απλά αυτός ο άντρας δεν είναι για σένα. Ας βρει άλλη γυναίκα να δέρνει.

8. Θεωρεί την δική σου αγάπη και ύπαρξη εξαιρετικά σημαντική για αυτόν και δεν διακινδυνεύει να τα χάσει παραστρατώντας δεξιά και αριστερά για ένα πήδημα. Κρατά στην πρώτη θέση την σχέση σας και σε προσέχει όσο είναι δυνατόν.

9. Επειδή και οι γυναίκες είμαστε άνθρωποι και μερικές φορές η ερωτική λίμπιντο μας λειτουργεί παράξενα υπάρχουν στιγμές αδυναμίας όπου κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορούμε να απατήσουμε τον σύζυγο μας. Εδώ όμως θέλω να διευκρινίσω ότι γίνετε λόγος για σεξ μιας βραδιάς και όχι για παράλληλη σχέση. Καλύτερα είναι να του το πούμε εμείς παρά να το μάθει από άλλους, και αν μας συγχωρήσει αυτό είναι μια μεγάλη απόδειξη της αγάπης που τρέφει στο πρόσωπο μας και ότι τα αισθήματα είναι ισχυρότερα από την επιθυμία της σάρκας.

10. Αγάπη σημαίνει αποδοχή έτσι ακριβώς όπως είσαι και όχι καλούπωμα και πλαστελίνη την οποία την φτιάχνει εκείνος ανάλογα με την ανάγκες του. Στην αγάπη δεν υπάρχουν όρια,ούτε φυλακές. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί μεν να αλλάξει την εμφάνιση σου με πλαστικές εγχειρήσεις όχι όμως τον χαρακτήρα σου.

Αν ένας άντρας συγκεντρώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά από αυτόν τον δεκάλογο, δεν χρειάζεται να έχει την εμφάνιση του Μπρατ Πιτ, ή τα λεφτά του Ωνάση για να το παντρευτείς. ΄-)

Monster

Η Αμερικανίδα με τα μεγαλύτερα στήθη στον κόσμο.

Η 44χρονη Παολα Σιμανς είναι μητέρα 6 παιδιών και τώρα κάνει την 13 εγχείρηση για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το ήδη τεράστιο στήθος της. Στην προσπάθεια της να μπει στο ρεκόρ Γκίνες ως η γυναίκα με τα μεγαλύτερα στήθη είναι ικανή να κάνει τα πάντα. Έτσι μέχρι τώρα έχει βάλει τεράστιες ποσότητες σιλικόνης και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο από αποκρουστικό.

Παρόλα αυτά στης ΗΠΑ, την χώρα όπου η μ*λ*κία χαίρει μεγάλης εκτίμησης η Λέισι Υάιλντ όπως είναι το ψευδώνυμο της είναι  περιζήτητη. Τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις από μπύρα μέχρι απορρυπαντικά ρίχνουν χιλιάδες δολάρια στα στήθη της για να τα προβάλουν. Οι οικογένεια της αντίθετα και τα 6 παιδιά της προσπαθούν να την μεταπείσουν από την προσπάθεια να συνεχίζει να προσθέτει σιλικόνη στο στήθος της όμως η Λέισι είναι αμετάπειστη.

Δες μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη βλακεία στην καταδίωξη μιας χείμερας…

Όταν ο σύντροφος μας γίνεται βίαιος στο sex

Η βίας ως πράξη μπορεί να πάρει πολλές μορφές και να έχει διάφορες διαβαθμίσεις στην εκδήλωση της.

Βίαιο σεξ και συμβίωση στο ζευγάρι.

βίαιο σεξΗ βίας ως πράξη μπορεί να πάρει πολλές μορφές και να έχει διάφορες διαβαθμίσεις στην εκδήλωση της.  Σε ακραίες περιπτώσεις σίγουρα είναι κατακριτέα όταν μάλιστα απειλείται η σωματική ακεραιότητα ενός ατόμου και η αξιοπρέπεια του.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η βία είναι περισσότερο συνώνυμη μιας πιο δυναμικής συμπεριφοράς του συντρόφου μας.

Να ξεκαθαρίσουμε πως κάθε σχέση έχει διαφορετικές ισορροπίες και άλλες κώδικες επικοινωνίας και συμπεριφοράς. Ότι θεωρούμε εμείς καλό για την σχέση μας μπορεί ένα άλλο ζευγάρι να μην το καλύπτει, να το θεωρεί από βαρετό έως πολύ ριψοκίνδυνο. Εφόσον μιλάμε για ενήλικα άτομα ουσιαστικά αυτά ορίζουν πως θα συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον, φτάνει αυτό να γίνεται συναινετικά και να μην προσβάλλεται  η προσωπικότητα του άλλου.

Ειδικά όσον αφορά το sex ισχύει 100% το «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα». Γενικά καλό είναι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να μην φοβόμαστε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, ούτε να έχουμε αρνητική στάση απέναντι στον σύντροφο μας μόλις η συμπεριφορά του παρεκκλίνει λίγο από τα συνηθισμένα. Αν του κόψουμε την φόρα λέγοντας τις γνωστές εκφράσεις «εγώ δεν κάνω τέτοια» και «για ποια με πέρασες», ας αναλογιστούμε λίγο καλύτερα πως μπορεί να χάνουμε μια πραγματικά καλή ευκαιρία να βιώσουμε κάτι πρωτόγνωρο. Ακόμα και αν τελικά δεν μας αρέσει, τουλάχιστον θα το έχουμε απορρίψει έχοντας μια σχετική εμπειρία και όχι γιατί δεν μας το επιτρέπει ο σεμνοτυφισμός μας και οι ηθικοί μας φραγμοί.

Όταν λοιπόν το έτερον μας ήμισυ φαίνεται να χαράσσει νέα μονοπάτια όσον αφορά την σεξουαλική μας ζωή, εκδηλώνοντας μεγαλύτερη ένταση και πάθος αυτό ίσως λειτουργεί και σαν αφροδισιακό στην σχέση. Πολλά άτομα με αυτό τον τρόπο εκδηλώνουν καλύτερα τα συναισθήματα τους, απελευθερώνονται, ξεπερνάνε φραγμούς και δισταγμούς κάτι που βοηθάει στο να γίνει απολαυστικότερο και το sex. Έτσι εύκολα η μετριμένα, βίαιη συμπεριφορά στο sex μπορεί να αποτελέσει ένα δημιουργικό παιχνίδι ανάμεσα στο ζευγάρι όπου θα εκτονώσει τα ζωώδη ένστικτά του.

Χωριστές γιορτές

Οι γιορτές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκουραστούμε και για να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Χωρισμένοι στης γιορτές

Όταν ο σύντροφος σας θέλει να περάσετε χώρια τις γιορτές.

χωρισμένοι στης γιορτέςΧριστούγεννα είναι….

Περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τον ερχομό του Νέου Έτους όμως ο αγαπημένος μας μας λέει ότι φέτος θέλει να περάσει της γιορτές χωριστά.

Πως νιώθουμε, τι σκεφτόμαστε και πως αντιδρούμε??

Οι γιορτές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκουραστούμε και για να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. ‘Έτσι πολύ συχνά διοργανώνουμε συγκεντρώσεις στο σπίτι μας όπου μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα υποδεχόμαστε συγγενείς και φίλους.

Βέβαια αν είμαστε από τους τυχερούς που τα οικονομικά μας το επιτρέπουν ακόμα μπορούμε να κανονίσουμε μια μίνι απόδραση για να αλλάξουμε παραστάσεις και εικόνες. Φέτος όμως και ενώ εσείς προετοιμάζεστε για όλα αυτά ο καλός σας, σας ανακοινώνει πως σκέφτεται να πάει να δει τους δικούς του στο χωριό ή να περάσει τις γιορτές στον κολλητό του στο Λονδίνο.

Και ενώ η πρώτη σας αντίδραση είναι να φωνάξετε και να τα βάλετε μαζί του, ίσως τελικά είναι καλύτερη ιδέα να δώσετε τόπο στην οργή και να τον παροτρύνεται να το κάνει. Εξάλλου δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Αντίθετα ίσως τελικά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνετε όλα αυτά που τόσο καιρό η παρουσία του σας εμπόδιζε. Οπότε δραστηριοποιηθείτε.

Επιτέλους μπορείτε να έχετε λίγο χρόνο μόνη στο σπίτι, χωρίς να είναι συνεχώς στα πόδια σας και να απαιτεί πράγματα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αφιερώσετε ώρες στην περιποίηση προσώπου και σώματος  χωρίς να γκρινιάζει πως θέλει να μπει στο μπάνιο και να βάλετε την μάσκα ομορφιάς σας χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να την σπάσετε επειδή εκείνος σας απευθύνει συνεχώς τα λόγο.

Επίσης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείτε την αγαπημένη σας ταινία χωρίς να ακούτε τα ειρωνικά του σχόλια και χωρίς να θέλει να δει τα αθλητικά. Γενικότερα μπορείτε να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε για πρώτη φορά μετά από καιρό.

Μην ξεχάσετε να πάρετε τηλέφωνο της φίλες σας που σίγουρα τις έχετε παραμελήσει και κανονίστε μια έξοδο όλες μαζί. Μην ξεχνάτε πως πριν γνωρίσετε τον καλό σας, μαζί τους βγαίνατε και μάλιστα περνούσατε και πολύ καλά.

Τέλος μπορείτε να επισκεφτείτε συγγενείς και φίλους που ο καλός σας δεν συμπαθούσε και πάντα απέφευγε να τους γνωρίσει.

Διαζύγιο και Παιδιά

Τι επιπτώσεις έχει ένα διαζύγιο σε ένα παιδί? Έχουμε δικαίωμα ως γονείς να σκεφτόμαστε τα δικά μας συμφέροντα βάζοντας σε δεύτερη μοίρα της επιπτώσεις που θα έχει ένα διαζύγιο στα παιδιά μας?

Διαζύγιο και Παιδιά

Τι επιπτώσεις έχει ένα διαζύγιο σε ένα παιδί?

Έχουμε δικαίωμα ως γονείς να σκεφτόμαστε τα δικά μας συμφέροντα βάζοντας σε δεύτερη μοίρα της επιπτώσεις που θα έχει ένα διαζύγιο στα παιδιά μας?

Το διαζύγιο έρχεται όταν φεύγει η αγάπη.

diazigio kai paidiaΣτο διαζύγιο το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με την απώλεια της οικογένειάς του στην αρχική της μορφή διότι ήταν ένας βασικός κύκλος μέσα  στον οποίο έμαθε να κοινωνικοποιείτε.

Σκεφτείτε πως όταν ξεκινάει ένας νέος κύκλος προσαρμογής με τον γονιό που θα κληθεί να μοιραστεί ένα καινούργιο σπίτι, θα πρέπει να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν λιγότερο επίπονη για αυτό.

Διαζύγιο και Παιδιά

Βασικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά των παιδιών κατά τα στάδια της προσαρμογής μετά από ένα διαζύγιο των γονέων του, είναι ο φόβος  που πηγάζει από το ενδεχόμενο εγκατάλειψης, ο θυμός και η επιθετικότητα, η ανωριμότητα και μια έντονη προσπάθεια για συμφιλίωση του ζευγαριού. Το συναίσθημα των ενοχών είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για  τον ψυχισμό του, για αυτό η επιμέλεια και η γονική μέριμνα πρέπει να ασκείτε από κοινού, ούτως ώστε  να αποφευχθούν οι παραπάνω «ασπρόμαυρες» συνέπειες.

Δεν έχει καμία σημασία αν μεγαλώνει στο σπίτι του μπαμπά η της μαμάς. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως χρειάζεται να το τυφλώσουμε με αλόγιστη παροχή υλικών αγαθών για εφησυχασμό του εγώ μας αλλά ούτε να επαναλάβουμε λάθη που έγιναν στην διαπαιδαγώγησή τους κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου.

Αν δούμε με τα μάτια των δικών μας παιδιών τη ζωή και δημιουργήσουμε της προϋποθέσεις συνεργασίας και αμοιβαίας αγάπης θα μπορέσουμε να μπούμε στον ψυχικό κόσμο του παιδιού μας.

Ένα παιδί χρειάζεται πάντα να μπορεί να επικοινωνεί και να συναναστρέφεται και με τους δύο γονείς του συνέχεια και απρόσκοπτα. Η ελλιπής επικοινωνία και το παιχνίδι με τους γονείς του έχει ανυπολόγιστες συνέπειες…

Μία υγιής λύση για την ομαλή διεξαγωγή των διαζυγίων που αφορούν στη γονική επιμέλεια έγινε από  τον Σύλλογο Αντρικής και Πατρικής Αξιοπρέπειας.

Προτάθηκε επ’ αυτού, η ίδρυση μικρών ειδικών δικαστηρίων με σκοπό την αποφυγή οξυμένων καταστάσεων λεκτικής και ψυχολογικής βίας, εγωισμού και  εκδικητικότητα ανάμεσα στην οικογένεια. Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βιώσει πλήρως την οδύνη που περνάει σε αυτή τη φάση της ζωής, δίχως να σκιάζουμε την ελπίδα από το βλέμμα του παιδιού μας.

Ας μην επιτρέψουμε στα παιδιά μας να βιώσουν της αρνητικές συνέπειες από ένα διαζύγιο, προστατεύοντας τα και αγκαλιάζοντας τα με όλη μας την αγάπη.