Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων, επιλογή ονόματος, επιλογή hosting και κατασκευή σαιτ σε 5 απλά βήματα

Εφόσον πήραμε την απόφαση να φτιάξουμε το δικό μας σαιτ ας δούμε στον παρακάτω οδηγό ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε. Μπορούμε να απευθυνθούμε σε ειδικούς στην κατασκευή ιστοσελίδων, επιλέγοντας εταιρεία η freelancer, η να φτιάξουμε μόνοι μας το σαιτ. Ο οδηγός που ακολουθεί είναι αν αποφασίσουμε μόνοι μας να μπούμε στον πειρασμό να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα μας.

Κατασκευή ιστοσελίδων

Βήμα 1 Επιλογή ονόματος
Η επιλογή του ονόματος είναι πολύ σημαντική υπόθεση και πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο μελετώντας και ψάχνοντας πως θα ήθελες να λέγετε το νέο σου σαιτ. Είναι λογικό τα “καλά” ονόματα να είναι πιασμένα και η επιλογή σου είναι είτε να αρκεστείς σε κάτι σχετικά καλό, που παραπέμπει στο αντικείμενο του σαιτ σου, είτε να αγοράσεις ένα άσχετο όνομα. Από άποψη SEO είναι καλό, χωρίς όμως να είναι απόλυτο, στο όνομα του σαιτ σου να περιέχεται μια λέξη κλειδί για την οποία αργότερα θα κάνεις βελτιστοποίηση για της μηχανές αναζήτησης. Κάνε μια αναζήτηση εδώ για επιλογές ονόματος.

Κόστος: Δωρεάν

Βήμα 2 Αγορά ονόματος και επιλογή φιλοξενίας (hosting)

Κατασκευή ιστοσελίδων δεν νοείτε χωρίς να υπάρχει χώρος που θα μας φιλοξενήσει. Αυτόν τον χώρο τον αγοράζουμε από της εταιρείες hosting providers. Ρίξε μια ματιά στο papaki.gr για επιλογή ονόματος πριν πάρεις απόφαση. Αν θέλεις το σαιτ σου να φιλοξενείτε στην Ελλάδα μπορείς να επιλέξεις να έχεις φιλοξενία εκεί. Άλλες καλές Ελληνικές εταιρείες φιλοξενίας είναι οι εξής :

www.webhosting.gr
hyperhosting.gr
www.1host.gr
www.datahost.gr
www.intechs.gr
www.cretaforce.gr
dnhost.gr

Αν προτιμάς να έχεις φιλοξενία σε ξένους σέρβερ τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ: Θα χρειαστούν λίγες γνώσεις για το πως λειτουργεί το cpanel, mysql, phpmyadmin.

webfaction.com
justhost.com
hostgator.com
bluehost.com
arvixe.com
ipage.com
fatcow.com
hostmonster.com
goddaddy.com

Οικονομική λύση, με πολύ καλές επιδόσεις είναι και η επιλογή hosting στην γειτονική Βουλγαρία όπου το Ίντερνετ είναι πολύ γρήγορο.

superhosting.bg
icn.bg

Κόστος ονόματος: Σε προσφορές από δωρεάν, μέχρι 8-12 ευρώ το χρόνο.

Κόστος hosting: Ανάλογα το πλάνο που θα επιλέξετε : Στην Ελλάδα, από 4-5 ευρώ και άνω το μήνα, στην Ευρώπη, Αμερική από 3-5 δολάρια η ευρώ το μήνα και άνω, στην Βουλγαρία από 2-3 ευρώ το μήνα και άνω.

Η επιλογή hosting provider είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς μπορεί να σας γλυτώσει από πολλά προβλήματα που θα προκύψουν κατά την πορεία. Μην επιλέγετε την φθηνότερη επιλογή, ρωτήστε φίλους και γνωστούς που έχουν χρησιμοποιήσει της υπηρεσίες κάποιας εταιρείας πριν αποφασίσετε, η ρωτήστε εμάς.

Βήμα 3 Εγκατάσταση WordPress Content Management System

Υπάρχουν δεκάδες CMS που μπορούν να μας βοηθήσουν στην κατασκευή ιστοσελίδων, όμως εμείς προτείνουμε τρία.  WordPress, Drupal, Joomla. Αυτά είναι , κατά την γνώμη μας τα 3 καλύτερα CMS για την κατασκευή ιστοσελίδων. Κάθε ένα έχει τα προτερήματα και ελαττώματα του. Δοκιμάστε τα, πειραματιστείτε μαζί τους και επιλέξτε ποιο ταιριάζει καλύτερα στης ανάγκες σας. Το WordPress θα το κατεβάσετε από το WordPress.org και θα το εγκαταστήσετε μόνοι σας στον server. Κάθε καλό hosting έχει αυτόματους installer που μπορούν να το κάνουν όμως είναι καλύτερα να το εγκαταστήσετε μόνοι σας για να έχετε τον πλήρη έλεγχο και να μην υπάρχουν τρύπες στην ασφάλεια του σαιτ σας.

Πλήρη οδηγό εγκατάστασης του προγράμματος θα βρείτε στο WordPress.org.

Κόστος: Δωρεάν

Βήμα 4 Επιλογή θέματος (template) για το σαιτ η το blog σας και παραμετροποίηση του.

Υπάρχουν χιλιάδες σαιτ που παρέχουν δωρεάν και επί πληρωμή temlate για το wordpress. Ρίξε μια ματιά στα :

WooThemes
ThemeForest
premiumwp.com
elegantthemes.com
wphacks.com

Κόστος : 30-70 ευρώ

Εφόσον επιλέξεις το θέμα που σου αρέσει, διάβασε πως θα το χρησιμοποιήσεις. Κάθε καλό θέμα έχει admin panel από όπου μπορείς να το διευθύνεις. Χρειάζονται κάποιες βασικές γνώσεις php, html, css, photoshop, για να το παραμετροποιήσεις ανάλογα με της ανάγκες σου.

Βήμα 5 Δημιουργία περιεχομένου

Φτάσαμε στο τέλος. Αγόρασες το όνομα, εγκατέστησες το σαιτ στον hosting provider, рύθμισες το wordpress, διάλεξες θέμα και το σαιτ πλέον λειτουργεί. Τώρα ήρθε ο καιρός να προσθέτεις περιεχόμενο.

Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι της ενασχόλησης σου με τον κόσμο τον bloggers. Το περιεχόμενο που πρέπει να γράφεις πρέπει να είναι μοναδικό, χρήσιμο στους αναγνώστες σου, να προσθέτει αξία και να ενημερώνει. Μην προσπαθείς να κλέψεις περιεχόμενο από άλλα σαιτ, ούτε να κάνεις αutoblog. Είναι τζάμπα χαμένος κόπος και χρόνος.

Συγκεντρώσου στο περιεχόμενο του blog σου, γράφε κάθε μέρα αν μπορείς, γράφε χρήσιμο και μοναδικό περιεχόμενο και το blog σου θα σε αποζημιώσει για τους κόπους σου. Μπορεί στην αρχή να είναι μερικά ευρώ το μήνα, όμως σιγά σιγά μπορεί να γίνουν μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα, που θα σου δώσουν οικονομική ανεξαρτησία και δυνατότητα να ασχοληθείς καθαρά επαγγελματικά με το blogging.

Κόστος: Δωρεάν αν το κάνετε εσείς και από 1-10 ευρώ το κείμενο αν προσλάβετε προσωπικό να γράφει για εσάς.

Στους παρακάτω δυο πίνακες θα δεις δυο διαφορετικούς υπολογισμούς τι θα σου στοιχίσει ετήσια ένα site.
Ετήσια έξοδα ενός site η blog Οικονομική προσφορά

1) Αγορά ονόματος 10 ευρώ
2) Αγορά hosting 25 ευρώ
3) Χρήση δωρεάν template 0 ευρώ
4) Συγγραφή κειμένων δικά σου 0 ευρώ

Σύνολο: 35 ευρώ

Ετήσια έξοδα ενός site η blog Προσφορά με περισσότερες δυνατότητες

1) Αγορά ονόματος 10 ευρώ
2) Αγορά hosting 60 ευρώ
3) Αγορά professional template 40 ευρώ
4) Συγγραφή κειμένων 600 ευρώ

Σύνολο : 710 ευρώ

Τι ετήσια έσοδα μπορείς να περιμένεις?

Από τι κερδίζει χρήματα ένας Blogger?

Πως φτιάχνουμε ένα επαγγελματικό σαιτ?

Ανάλογα με την επισκεψιμότητα, την θεματολογία και το πιστό κοινό με μέσο όρο 1000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα μπορείς να περιμένεις 5000 ευρώ το χρόνο καθαρά κέρδη μόνο από της διαφημίσεις του google adsense. Σε αυτό το ποσό μπορείς να προσθέσεις άλλα 1000 ευρώ τουλάχιστον από διαφήμιση προϊόντων, εταιρειών και υπηρεσιών με banner στο site σου, καθώς και 1000 ευρώ το χρόνο από affiliate υπηρεσίες.

Συνολικό κέρδος ετήσια 7000 ευρώ.

Αν καταφέρεις να έχεις 5000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα τότε το ποσό αυτό μπορεί να γίνει 30000 ευρώ και περισσότερο. Όριο στα έσοδα σου είναι ο ουρανός….

Εσύ επιλέγεις γιατί να μπεις στην διαδικασία αυτή, πόσο να δουλεύεις και πότε να δουλεύεις. Και το καλύτερο την δουλειά σου μπορείς να την κάνεις από οποιοδήποτε σημείο της Γης.