Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Ψεύτικα προφίλ στο Ίντερνετ, τι πρέπει να προσέχετε;

Ψεύτικα προφίλ στο Διαδίκτυο: Όταν ο on line έρωτας οδηγεί στην απελπισία

pseytika-profil-diadiktyo

Πολλές φορές όταν γνωρίζουμε κάποιον άγνωστο στο Διαδίκτυο ανοιγόμαστε περισσότερο από το επιτρεπόμενο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σχέσεις & σεξ

Γνώρισα τον Γιώργο στο Facebook. Μιλάμε κάθε μέρα, έχουμε έρθει πολύ κοντά και τον νιώθω φίλο μου, όμως δεν επιθυμεί συνάντηση από κοντά. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Η μαρτυρία της Ελένης είναι μία από τις πολλές που καταφτάνουν καθημερινά στα διάφορα κέντρα ψυχολογίας και υποστήριξης αναδεικνύοντας ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας. Ο φόβος του μη αληθινού προσώπου το οποίο κρύβεται πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ. Ψάχνει για ευκαιριακό σεξ χωρίς υποχρεώσεις χωρίς όμως να θέλει να ξοδέψει χρήματα.

Ζούμε στο 2022 και όπως είναι φυσικό οι περισσότερες γνωριμίες γίνονται στα social media. Είναι όμως πάντα αληθινές; Γιατί οι άντρες αλλά και οι γυναίκες κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ; Δυστυχώς πολλοί το κάνουν είτε για να διασκεδάσουν, είτε για να υποδυθούν κάποιον άλλο άνθρωπο χρησιμοποιώντας και ξένες φωτογραφίες. Αυτό φυσικά οδηγεί σε πολλές παρεξηγήσεις και παρατράγουδα αν κάποια στιγμή συναντηθούν σε κάποιο καφέ.

Δελεάζουν θύματα με ψεύτικα προφίλ μέσω facebook

Πολλές είναι δυστυχώς οι περιπτώσεις που φτάνουν σε εμάς από κοπέλες κυρίως οι οποίες πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τύπους τους οποίος θα τους χαρακτήριζα περίεργους το λιγότερο. Οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι εντελώς χαζές όπως δεν έχω κάμερα, ή μου χάλασε σήμερα κτλ. Με την επαφή να συνεχίζεται τα άτομα ζουν σε μια ψεύτικη σχέση ελπίζοντας να συναντηθούν κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει ποτέ

μας εξηγεί η life coach Ματούλα Παπαδοπούλου

Δες και αυτό  Νεόπλουτοι

tilefoniko-sex

Τα άτομα που εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις έχουν τεράστιες ανασφάλειες, χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανύπαρκτη αυτοπεποίθηση. Ο λόγος που επιλέγουν να υποδυθούν την ζωή κάποιου άλλου είναι ότι έτσι νιώθουν προστατευμένοι από την απόρριψη. Φοβούμενοι την “χυλόπιτα” επιλέγουν να παίζουν μια ψεύτικη ζωή στο Διαδίκτυο η οποία ποτέ δεν πρόκειται να γίνει δική τους.

Άνοιγε τα μάτια σου στο πρώτο ραντεβού για να υπάρξει και δεύτερο

Συνήθως αυτά τα άτομα υποφέρουν από τρομακτική μοναξιά, και στην προσπάθεια τους να την αντιμετωπίσουν συμβιβάζονται αναζητώντας γνωριμίες μέσω διαδικτύου, με αγνώστους, γεγονός το οποίο έχει συνήθως ως αποτέλεσμα να ζουν εγκλωβισμένοι στο ψέμα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, χωρίς να έχουν την παραμικρή επιθυμία να ψάξουν άλλους τρόπους κοινωνικοποίησης. Δεν θέλουν να βρούνε νέες παρέες, νέα χόμπι, αρκούνται να ζούνε στην μίζερη ζωή τους προσδοκώντας κάποιος άλλος να εμφανιστεί και να δώσει λύση στα προβλήματα τους.   Καταναλώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους περιμένοντας να νυχτώσει και να μπουν στο Facebook και να παίξουν τον ρόλο τους. – μας λέει η κ. Παπαδοπούλου.

Καταγγελίες πλαστοπροσωπίας στα social media

Πολλές φορές ο κατήφορος τους δεν έχει τέλος. Η εκμυστήρευση προσωπικών δεδομένων σε αγνώστους μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς η άλλη πλευρά γνωρίζει λεπτομέρειες της οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίων σας, αν το επιθυμήσει.

Οδηγός sexting

Αυτοί οι άνθρωποι ακόμα και όταν βγαίνουν έξω για διασκέδαση (καφέ ή φαγητό) ουσιαστικά είναι ανύπαρκτοι εντός της παρέας με αποτέλεσμα να μην είναι αρεστοί και να βιώνουν την απόρριψη και εκεί. Αυτό τους δημιουργεί περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα και ο φαύλος κύκλος μεγαλώνει.

Η life coach προσθέτει ότι οι ίδιοι στην αρχή δεν το αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και κατηγορούν την παρέα τους, προσπαθώντας να μετακυλήσουν το πρόβλημα σε άλλους. Ακολουθεί το στάδιο του εγκλεισμού στον εαυτό τους και το βύθισμα σε ακόμη μεγαλύτερη απελπισία και προσπαθούν να πιαστούν με την δημιουργία ενός εικονικού συντρόφου ως κάτι αναγκαίο, εξαιρετικό και φυσιολογικό.

Τα 10 πιο κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων σε τέτοιες περιπτώσεις είναι:

 1. Οργή προς  την οικογένεια
 2. Η ζωή είναι άσχημη
 3. Πάντα φταίνε οι άλλοι
 4. Δεν υπάρχουν αληθινές φιλίες
 5. Βιώνει σε τεράστιο βαθμό την απόρριψη, εγκατάλειψη και την αδικία
 6. Απέχθεια για τον ίδιο του τον εαυτό
 7. Κατάθλιψη και καμιά επιθυμία για αλλαγή
 8. Απομάκρυνση από κάθε χαρά και απόλαυση
 9. Ντροπή και ενοχές
 10. Μια ανούσια ζωή μέσα σε ψευδαισθήσεις
Δες και αυτό  Πώς να καταλάβεις ότι δεν κάνει καλό σεξ

Τρόποι αντιμετώπισης των ψεύτικων προφίλ

Υπάρχει λύση του προβλήματος όμως πρέπει το άτομο να συνειδητοποιήσει και αποδεχτεί πρώτα και να θέλει να παλέψει για να το ξεπεράσει.

 • Αποδοχή της κατάστασης και επίσκεψη σε ειδικό για θεραπεία.
 • Χωρίς ενοχές το άτομο πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να έχει επιθυμία να το αντιμετωπίσει.
 • Αλλαγή με παρακολούθηση από ειδικό επιστήμονα ο οποίος θα χτίσει βήμα-βήμα της αυτοπεποίθησης του.

Μην ντρέπεστε να αναζητήσετε βοήθεια από ψυχολόγους, όσο το αναβάλλετε το πρόβλημα γίνετε ολοένα και εντονότερο και μόνο άσχημα πράγματα ακολουθούν. Όσο νωρίτερα συνειδητοποιήσετε βλέποντας της αντιδράσεις της παρέας και της οικογένειας σας τόσο καλύτερα για εσάς.