Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Πως κερδίζεις 73.366 ευρώ πουλώντας ελπίδα?

Πολιτικά βύσματα

παπανικολάου
5 χρόνια φυλακή για τον πρώην βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Ε. Παπανικολάου, λόγω των χρημάτων που έπαιρνε υποσχόμενος διορισμούς στο Δημόσιο.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη σε κάθειρξη 5 ετών του πρώην βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Ε. Παπανικολάου, δικηγόρο στο επάγγελμα, και του Σ. Στεργίου λόγω των χρημάτων που έπαιρναν υποσχόμενοι σε άνεργους των διορισμό τους στο Δημόσιο, χωρίς διαγωνισμό. Πως στηνόταν το κόλπο με τους διορισμούς στο Δημόσιο από βουλευτές; Ο βουλευτής της ΝΔ Ε. Παπανικολάου μαζί με τον συνεργό του επιχειρηματία Στυλιανό Στεργίου το 1997 είχαν στήσει στο Ναύπλιο εταιρεία διορισμόν στον Δημόσιο ανέργων έναντι χρηματικών ποσών.

Το “έχω μπάρμπα στην Κορώνη” σε όλο του το μεγαλείο. Η υπόθεση έχει ως εξής. Ο Ε. Παπανικολάου και ο Σ. Στεργίου αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν τον διακαεί πόθο συμπολιτών τους για διορισμό στο δημόσιο έναντι χρημάτων.

Πως καταστρέψανε την Ελλάδα. Οι Έλληνες πολιτικοί ΔΕΝ θα συνδράμουν κατά το ελάχιστο στην πληρωμή του λογαριασμού. Γιατί απλά ΔΕΝ είναι δικός τους.

Πως στήνετε το κόλπο του διορισμού;

Πόνταραν στο παρελθόν τους και οι δυο. Ο Ε. Παπανικολάου είχε διατελέσει βουλευτής με την ΝΔ την περίοδο 1989-1993 ενώ ο Σ. Στεργίου ήταν εργοστασιάρχης, με μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Βούλα και Γλυφάδα. Και οι δυο είχαν της απαραίτητες γνωριμίες και διαπλεκόμενες διασυνδέσεις για να επηρεάσουν, προς την θετική κατεύθυνση πάντα, όπως έλεγαν, την γνωμοδότηση των ατόμων εκείνων που χρειάζεται για να διοριστούν αυτοί που θα τους υποδείκνυαν. Υπόσχονταν διορισμούς σε όλες της υπηρεσίες του Δημοσίου, σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, σε Τράπεζες και γενικά όπου θέλει ο κάθε ενδιαφερόμενος, ακόμη και διορισμό μέσω ΑΣΕΠ χωρίς την συμμετοχή του διοριζόμενου. Αφού ήξεραν από πριν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχουν τέτοιον διορισμό απλά αναζητούσαν θύματα σε μια καλά οργανωμένη κομπίνα. Πάντα υπήρχαν υποψήφια θύματα που διψούσαν για θέση στο δημόσιο και ακριβώς αυτήν την ανάγκη εκμεταλλευόντουσαν οι δυο κομπιναδόροι.

Δες και αυτό  Που πάτε ωρε κλεφτόπουλα?

Οδηγός “λαδώματος” Μια κατάσταση που νοσεί εδώ και 38 χρόνια και περιμένει την κάθαρση της.

– “Κάνε απλά τα χαρτιά του, και περίμενε στο σπίτι τον διορισμό σου” έλεγαν στα υποψήφια θύματα τους.

– Πόσο θα κοστίσει;

– 3.000.000 δραχμές το κεφάλι. Η ταρίφα είναι στάνταρ και δεν επιδέχεται εκπτώσεων, γιατί “αν δεν τα δώσεις, ξέρεις πόσοι περιμένουν στην ουρά?” Έτσι λοιπόν οι γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους διορισμένα σε δημόσια θεσούλα, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα αναζητούσαν της υπηρεσίες βουλευτών σαν τον Παπανικολάου για να κάνουν την δουλειά τους.

Αφού ντρέπεσαι να δουλέψεις ως εργάτης τότε πρέπει να βρεις τρόπο για να γίνεις δημόσιος υπάλληλος. Και ο γρηγορότερος τρόπος είναι να “λαδώσεις” κάποιον βουλευτή.

Το λάθος τους όμως ήταν ότι ενώ έπαιρναν τα χρήματα δεν έκαναν την “δουλειά.”Αφού αν διόριζαν τα παιδιά κανείς σήμερα δεν πρόκειται να τους ζητούσε τίποτα. Πόνταραν στην σιωπή των θυμάτων αφού δεν θα ήθελαν να διαπομπευτούν ανακοινώνοντας τα ονόματα τους στο σκάνδαλο που θα ξεσπούσε.  Να όμως που βρέθηκαν 9 γονείς που κάηκαν και έχασαν 3-4 εκατομμύρια δραχμές στο κόλπο από το δίδυμο και κατέθεσαν μήνυση ζητώντας την τιμωρία του βουλευτή και του επιχειρηματία.

Το Εφετείο Αθηνών έκρινε την υπόθεση και απεφάνθη ότι οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου «τέλεσαν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλαδή παρόλο που ήξεραν ότι δεν πρόκειται να πετύχουν κανένα διορισμό έπαιρναν τα λεφτά, και τους επέβαλε εξαετή κάθειρξη στην φυλακή. Κλασσική απάτη.

Απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια

Ο Άρειος Πάγος μείωσε την ποινή σε 5 χρόνια φυλακή αναγνωρίζοντας τον πρότερο έντιμο βίο των δυο κατηγορουμένων. Μένει να οδηγηθούν στην φυλακή όπου θα εκτίσουν την ποινή τους. Μπορεί να πέρασαν 16 χρόνια από τότε (1997) όμως η δικαίωση ήρθε, και σίγουρα οι προσπάθειες των 9 γονέων απέφεραν καρπούς. 5 χρόνια στην φυλακή δεν πρόκειται να τους επιστρέψουν τα χρήματα που έχασαν όμως αποτελούν μια ηθική δικαίωση για το λάθος που έπραξαν.

Δες και αυτό  Η Βόρεια Κορέα επιτρέπει στους ξένους επισκέπτες να έχουν κινητά τηλέφωνα

Σκουλαρίκι στο αυτί του καθενός πρέπει να γίνει αυτή η ιστορία, για να μην πέφτουν θύματα τόσο εύκολα αλλά και οι απατεώνες να γνωρίζουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη και μια μέρα μπορεί να βρεθούν στην φυλακή για της πράξεις τους. Τέτοιες δικαστικές αποφάσεις βοηθάνε στον να σταματήσει η πρακτική όλων τον χρόνων μετά την μεταπολίτευση όπου βουλευτές διόριζαν στον δημόσιο με αντίτιμό χρήματα. Άλλωστε και ο Θ.Πάγκαλος στο βιβλίο του “Μαζί τα φάγαμε” αναφέρει ότι “σας διορίσαμε” απαντώντας στην ερώτηση ποιος έφαγε τα λεφτά.

Δεν θέλω να βάλω στο ίδιο τσουβάλι όλους τους βουλευτές αφού φυσικά και υπήρξαν και υπάρχουν και έντιμοι ανάμεσα τους, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών χρησιμοποιούσαν τον διορισμό ως μέσω ψηφοθηρίας, και ένα μικρότερο ποσοστό απλά έκλεβαν τα χρήματα όπως ο Ε.Παπανικολάου. Καλό είναι να δούμε και άλλους τέτοιους “λαϊκούς εκπροσώπους” στην φυλακή μπας και αλλάξει η λάθος νοοτροπία του Έλληνα, που παράγει τέτοια φαινόμενα.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://www.skaipatras.gr/skai-enimerosi/item/58396-a.html
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=259046
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=499427
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231236366
http://news247.gr/eidiseis/politiki/katadikh_prwhn_voyleyth_ths_nd_gia_paranomoys_diorismous_sto_dhmosio.2138037.html
http://www.dou.gr/articlext.php?a=4807482