Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Ανοιχτός η κλειστός γάμος?

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον γάμο. Υπάρχουν πολλά είδη γάμου, εγώ όμως θέλω να αναφερθώ σε δύο. Τον κλειστό και τον ανοιχτό γάμο.

Τι σημαίνει κλειστός γάμος?

ανοιχτός γάμοςΣτον κλειστό γάμο βρίσκετε ένα συμπαγές, στατικό πλαίσιο και οι σύζυγοι είναι πιο κλεισμένοι, δεν υπάρχει ο αυθορμητισμός και συνήθως υπάρχει μια συμβιβαστική, ”συρρικνωτική” συμβίωση! Που και οι δυο σύζυγοι δεν την θέλουν.

Η συμβίωση είναι δύσκολη, με καθημερινά εμπόδια και προβλήματα, κανείς τους δεν προσπαθεί να αλλάξει το κατεστημένο γιατί ίσως βολεύει και τους δυο.  δεν υπάρχει ελαστικότητα, δεν επικοινωνούν ελεύθερα με τους άλλους συνανθρώπους τους, και απουσιάζει η ανοιχτή εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Αγάπη και αλληλοσεβασμός δεν υπάρχουν.

Θα έλεγα ότι υπάρχει ένα κρυφό μίσος που δηλητηριάζει την σχέση. Δεν γίνονται σχέδια για το πώς θα ζήσει το ζευγάρι στο μέλλον! Ζουν εγκλωβισμένοι στο παρόν. Στο εφήμερο. Στο τώρα. Χωρίς να υπάρχει αύριο. Χωρίς μέλλον. Χωρίς αγάπη.

Τι σημαίνει ανοιχτός γάμος?

Στον ανοιχτό γάμο, εκείνο που έχει την πολύ μεγάλη σημασία είναι το θέμα της ατομικής εξέλιξης μέσα στο πλαίσιο της κοινής συμβίωσης.
Τι θέλω να πω με την έννοια ανοιχτός γάμος? Όχι φυσικά ασυδοσία όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει την γνώμη του συντρόφου του αλλά τουναντίον μάλιστα.

Μέσα στον γάμο οι δυο σύζυγοι αγαπιούνται και αλληλοσεβονται, συμπληρώνοντας και βοηθώντας πάντα ο ένας τον άλλο.
Ανοιχτός γάμος  δεν σημαίνει ανοιχτό κρεβάτι η swinging όπου μπορούμε να καλέσουμε και άλλους ερωτικούς παρτενέρ για να κάνουμε σεξ, λέγοντας ότι αναζητούμε διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους για να καταπολεμήσουμε την ανία και την συζυγική μονοτονία.

Δες και αυτό  Θεωρία vs Πράξης!

Κάτι τέτοιο φυσικά και  θα μπορούσε να συμβεί στους κλειστούς γάμους και μάλιστα στο παρασκήνιο, αφού, ο ένας η και οι δυο νιώθουν εξαρτημένοι και καταπιεσμένοι βρίσουν σαν οδός διαφυγής την ερωτική ανταλλαγή συζύγων.

Όταν έχουμε ανοιχτά πλαίσια δέσμευσης, και γνωρίζουμε συνειδητά τι σημαίνει ατομικότητα και αφού ξέρουμε ότι στον γάμο πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και βοήθεια στην εξέλιξη των δύο μελών, τότε μπορούμε και να κάνουμε την επιλογή μας, ποιο μοντέλο γάμου θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Είναι μια αδιάκοπη πορεία, μια βαθιά διαδικασία που καταλήγει στο να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου και τις σωματικές και ψυχικές ανάγκες του! Και στη συνέχεια να μπορείς να τις εκφράζεις με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και αγάπη, και να τις μοιράζεσαι με τον σύντροφο σου. Δεν έχει σημασία πόσες στιγμές έζησες στην ζωή σου,  αλλά πόσες στιγμές σου κόψανε την ανάσα και σε κάνανε να αναρωτηθείς πόσο και γιατί αγαπάς τον σύντροφο σου.

Τώρα μιλάμε για ουσιαστική επαφή πλέον, για αμοιβαίο σεβασμό κι όχι για τη γνωστή επιφανειακή πραγματικότητα που συνθλίβει.
Μιλάμε για μια δέσμευση με ακεραιότητα, όπου ο καθένας στο ζευγάρι δεν είναι υποχρεωμένος να λέει ψέματα, ούτε να στηρίζεται καταπιεστικά και νοσηρά επάνω στον άλλον.
Ο καθένας αγαπάει τον εαυτό του, είναι αυθεντικός κι έτσι αποκαλύπτεται στον άλλον, πέρα από τους γνωστούς φόβους της απόρριψης ή της αποδοχής…

100euroΟ ανοιχτός γάμος, σημαίνει ισότητα προσωπικότητας, ακεραιότητα και δικαίωμα στις διαφορές που μας κάνουν μοναδικούς, ισότητα ευθύνης για τον εαυτό του ο καθένας, ίσο δικαίωμα να ακολουθήσει- κάθε μέλος του ζευγαριού- τους στόχους, τις προσωπικές επιθυμίες και της ανάγκες του. Πάντα μέσα σε κλίμα γάμου, με σκέψη στο παρόν και στο μέλλον, χωρίς να υποθηκεύετε το μέλλον των παιδιών η τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως όμηροι για να πετύχουμε κάποιους στόχους μας.

Δες και αυτό  erwtas agapi sevasmos

Στον ανοιχτό γάμο πρέπει να κυριαρχεί η ισότητα σκέψης, ενδιαφέροντος και φροντίδας, γεγονός που θα απελευθερώσει εκείνες της δυνάμεις που θα εγγυηθούν την ελευθερία και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και στην διαφορετικότητα του κάθε συζύγου.!