Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Γάμος από συμφέρων

Συμφέρων γάμος

γάμος από συμφέρωνΓάμος από συμφέρων ή συμφέρων γάμος; Όπως και να το πείτε είναι μια απόλυτα συνειδητή επιλογή ενός ατόμου που αναζητά στα δεσμά του γάμου την οικονομική του ανεξαρτησία και ευημερία.  Μ αγαπά, δεν μ αγαπά; Στο παρελθόν ίσχυε αποκλειστικά στης γυναίκες που από μικρές “νουθετούνταν” και “εκπαιδεύονταν” από της μαμάδες τους και το κοινωνικό περιβάλλον ότι είναι προτιμότερο να αναζητήσουν σύζυγο με “λεπτά” αισθήματα αντί γάμο από έρωτα. Έτσι μετέτρεπαν τα κορίτσια τους σε gold digger που πηδούσαν σαν μέλισσες από τον έναν στον άλλον πλούσιο σύζυγο.

Πως παντρεύονται οι βασιλιάδες;

Κλασσικό παράδειγμα γάμων από συμφέρων αποτελούν όλοι οι γάμοι μεταξύ των βασιλικών οικογενειών. Δεν υπάρχει μονάρχης που να επέτρεψε να γίνει κάποιος γάμος που να μην είχε οικονομικοπολιτικά συμφέροντα. Από την αρχαιότητα που οι βασιλιάδες ήταν και περισσότεροι πάντα πάντρευαν της θυγατέρες τους με τον φέρελπη νέο, ή όχι τόσο νέο πρίγκηπα γειτονικού κρατιδίου σε μια προσπάθεια διάσωσης του θρόνου τους. Τώρα με της δημοκρατίες λιγόστεψαν αλλά σε όποιες χώρες παραμένουν, ως βραχνάς και απολίθωμα στους υπηκόους τους, συνεχίζουν να παντρεύουν τα παιδιά τους με σκοπό διάσωσης της μοναρχίας που γι αυτούς αποτελεί το ύψιστο αγαθό. Όταν χρειάζονται χρήματα αρκεί να τινάξουν το τσουβάλι με αλεύρι (βλέπε τον λαό τους).

Μια καινούρια όμως έρευνα έρχεται να αναταράξει αυτήν την θεωρεία αναφέροντας ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και τώρα οι άντρες αναζητούν πλούσια νύφη που να τους εξασφαλίζει τα προς το ζην και την πολυπόθητη οικονομική άνεση να τεμπελιάζουν στο καφενείο όλη μέρα…. Κάνε κλικ εδώ αν θέλεις να διαβάσεις για τα 5 ψέματα και αλήθειες για το σεξ.

Δες και αυτό  Ανοιχτός η κλειστός γάμος?

Σπουδές και καριέρα

Φυσικά υπάρχουν και σώφρονες γονείς που πιστεύουν ότι η άριστη πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, κατά προτίμηση ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Γερμανία, και η καριέρα που θα ακολουθήσει με την απόκτηση κατάλληλου πτυχίου είναι ποιο σημαντική απόφαση από έναν γάμο από συμφέρων.

Ένα καλό πτυχίο της περισσότερες φορές θα φέρει οικονομικά οφέλη στον κάτοχο του εφόσον θέλει να δουλέψει. Σαφώς μικρότερες απολαβές αν επιλέξει να νοικιάζει της γνώσεις του σε κάποια εταιρεία και να περιμένει τον μισθό, και απεριόριστες ευκαιρίες για πλουτισμό από εργασία αν επιλέξει τον δρόμο του ελεύθερου επαγγελματία. Εδώ ισχύει η προσωπικότητα του καθενός καθώς και το ρίσκο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει.

Θυγατέρες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα μια έρευνα που είχε κάνει παλιά το ΑΠΘ είχε δείξει ότι το 1/3 τον γονέων που έχουν θυγατέρα επιθυμούν να έρθει  εις γάμων κοινωνία με κύριο που έχει οικονομική επιφάνεια, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα αν έχουν διαφορά ηλικίας 10-20 ετών. Ίσα ίσα ο γεροντότερος θεωρείτε και πιο κατάλληλος αφού έχει περισσότερες εμπειρίες ζωής.  Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω για της εμπειρίες ζωής όμως θα προσθέσω ότι πάνω που άρχισε να παλιώνει το κρασί και έγινε ξύδι…. Όμως ο καθένας κάνει της επιλογές του με βάση της εμπειρίες και το μυαλό που κουβαλάει οπότε και φέρει την ανάλογη ευθήνη για της πράξεις του. Αν και συνήθως η ευθήνη μεταφέρετε στα παιδιά του, που αναρωτιούνται τι άντρα να παντρευτούν.

Όσοι είναι σώγαμπροι έχουν να λένε πολύ ωραίες ιστορίες για της περιπέτειες τους στο σπίτι της νύφης. Οι περισσότερες είναι αρνητικές φυσικά αν και υπάρχει ένα 10-15% που καταφέρνει να ζει χωρίς τα προβλήματα των άλλων. Αυτοί είναι οι τυχεροί. Οι άλλοι απλά στάθηκαν άτυχοι στην επιλογή τους. Και τώρα ζουν με αυτή τους την επιλογή….

Δες και αυτό  10 τρόποι για να καταλάβεις αν σε αγαπάει στα αλήθεια!

Στην διάρκεια του γάμου

Ότι και να επιλέξετε όμως, είτε γάμο από συμφέρων, είτε γάμο από έρωτα δεν σημαίνει ότι η επιλογή και μόνο του δρόμου είναι η σωστή ή όχι καθώς κατά την διάρκεια κάθε γάμου τα πράγματα εξελίσσονται και μεταβάλλονται. Αφού ο γάμος είναι ζωντανή σχέση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, που μπορεί να έχουν, αλλά και να μην έχουν οικονομικές δοσοληψίες και εξαρτήσεις, που αλλάζουν καθημερινά την ρουτίνα του.

Ο Ρωμαίος και και η Ιουλιέτα μπορεί να παντρεύτηκαν από έρωτα όμως οι δολοπλοκίες των δυο οικογενειών τους ήταν για θέματα περιουσίας και κοινωνικής θέσης. Άλλωστε και το έτος ήταν 1595 και από τότε πολύ νερό χύθηκε στο αυλάκι….