Eρωτική κρίση, στο μέλλον!
Eρωτική κρίση
Άντρας, γυναίκα, δύο λέξεις που όταν εκφέρονται πυροδοτούν την φαντασία με μια αλυσιδωτή αντίδραση σκέψεων με θέμα τη σύγκριση των δύο φύλλων.
Παρόλο που τα στερεότυπα αποδοκιμάζονται και η ισότητα έχει θολώσει τους ρόλους εδώ και για τουλάχιστον πέντε δεκαετίες ,κάποια ψήγματα κλασικού σεξισμού επανέρχονται όταν το επιτάσσουν οι τηλεοπτικές εκπομπές που καθορίζουν τη μόδα. Τη μόδα όχι μόνο του ρουχισμού, άλλα και της εμφάνισης και της συμπεριφοράς.
Το ανδρόγυνο ύφος που είχε εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1920 , η σεξουαλική επανάσταση του 1960 και άλλες τάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει το μέσο προφίλ της δυτικής γυναίκας. Καθώς δραστηριοποιήθηκε στους περισσότερους εργασιακούς χώρους που κατείχαν οι άντρες ,οδήγησε αυτοκίνητα ,τραίνα ,αεροπλάνα ,κατέκτησε διευθυντικές θέσεις και στρατιωτικά αξιώματα ,το σύγχρονο θηλυκό είναι ένα πολυόργανο που συνδυάζει πάρα πολλές δραστηριότητες μέσα στα όρια ενός αγχωτικού χρονικού πλαισίου.
Αντίθετα η εξελικτική πορεία του άντρα μάλλον πήγε προς τα πίσω. Η σωματική του δύναμη και η πρόσβαση σε περισσότερες εμπειρίες, που του έδιναν ανωτερότητα δεν είναι πλέον δικά του προνόμια. Αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση του μέσου ανδρισμού ,σε ψυχολογικό επίπεδο. Η εικόνα του φοβισμένου άντρα που υποστηρίζεται από τους υπερπροστατευτικούς γονείς του δεν είναι πλέον μια εξαίρεση.Η αδυναμία του να πλησιάσει τις σύγχρονες υπεργυναίκες τον οδηγεί όλο και περισσότερο στην αποχή από της προσπάθεια να κατακτήσει κάτι τέτοιο και τον ωθεί να βρει καταφύγιο στις εικονικές πηγές ηδονής. Ένας υπολογιστής μπορεί να μετατραπεί σε ικανοποιητικός ερωτικός σύντροφος…
2030
Η αυτοπεποίθηση του αντρικού φύλου προερχόταν από την εξουσία και την πατριαρχία μέσα στην οικογένεια,στοιχεία που χλευάστηκαν, ακυρώθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως υπέρμετρος φαλλοκρατισμός, ο άντρας με την παραδοσιακή έννοια έχει εκλείψει, για να καταπιέσει τις γενετήσιες ορμές του ,υπάρχει πλέον η υποχρεωτική πρόσληψη του ημερήσιου χαπιού καταστολής ερωτικής επιθυμίας ,γιατί αυτό το ένστικτο θεωρήθηκε ότι είναι υπαίτιο για όλα. Όταν ένας άντρας βλέπει έτσι μια γυναίκα δεν μπορεί να την σέβεται ,την θεωρεί σκεύος ηδονής και κατά συνέπεια κατώτερη. Η λύση για το επόμενο στάδιο πολιτισμού είναι ο έλεγχος του σεξ. Στην εργασία δεν υποβόσκει πλέον χάρις την δράση του φαρμάκου αλλά όταν χρειάζεται χορηγείται το αντίδοτο, όταν πάντα κρίνει η θηλυκή σύντροφος ότι αυτό πρέπει να γίνει, εν ανάγκη και με λίγο διεγερτικό…
Ευγενική χορηγία Παναγιώτης Τ.