Γιατί πουλάει το σεξ?
Το σεξ πουλάει?
Μια όμορφη γυναίκα ντυμένη ελαφρά που διαφημίζει τζιν, έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στους αγοραστές, από μια διαφήμιση ενός αυτοκινήτου όπου απλά αναφέρει λεπτομέρειες για την κατανάλωση καυσίμου ανά χιλιόμετρο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Berkley ανακάλυψαν τον λόγο που το σεξ πουλάει. Βλέποντας μια όμορφη γυναίκα σε μια διαφήμιση, ενεργοποιούνται τα κύτταρα του εγκέφαλο που προκαλούν επιθυμία για να κάνουμε παρορμητικές αγορές, παρακάμπτοντας τα κύτταρα που ελέγχουν τη λογική σκέψη.
Η μελέτη δείχνει ότι οι διαφημίσεις που χρησιμοποιούν την λογική της πειθούς – απλά συμβατικά δεδομένα είναι λιγότερο αποτελεσματικές όταν πρέπει να μας κάνει να ξοδέψουμε χρήματα από τις διαφημίσεις που χρησιμοποιούν επιρροή στης παρορμητικές αγορές.
Οι επιστήμονες στο πείραμα τους παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα, σε 30 ενηλίκους χρησιμοποιώντας της δυο μεθόδους. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποίησαν λογικά επιχειρήματα για να πείσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν και στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποίησαν σεξουαλικά υπονοούμενα.
Το 75% από τους συμμετέχοντες στο πείραμα πείστηκαν να αγοράσουν βλέποντας διαφήμιση που περιείχε σεξουαλικά υπονοούμενα.
Έστι αποδείχτηκε η το γεγονός γιατί το σεξ πουλάει και επιστημονικά. Η διαφήμιση με μια όμορφη γυναίκα οδηγεί σε λιγότερη αυτοσυγκράτηση όταν πρόκειται για την αγορά ενός διαφημιζόμενου προϊόντος. Κάποιες διαφημίσεις επιδιώκουν να αποπλανήσουν, και όχι να πείσει τους πελάτες να αγοράσουν το προϊόν τους. Εκεί βρίσκετε και το μυστικό γιατί το σεξ πουλάει.