Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Του πήραν 1.200 ευρώ με ένα μόνο SMS

Τι είναι το phishing;

Ο 30χρονος Έλληνας που έπεσε θύμα απάτης, μιλάει αποκλειστικά στο MEGA και εξηγεί τον τρόπο που κατάφεραν πανεύκολα να τον ξεγελάσουν. Έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του, έκανε κλικ στον σύνδεσμο και μεταφέρθηκε σε ιστοσελίδα πανομοιότυπη με το σαιτ της τράπεζας όπου έχει λογαριασμό. Εκεί ο ίδιος έκανε μεταφορά των χρημάτων και 1200 ευρώ έκαναν «φτερά» από τη μία στιγμή στην άλλη. Με ένα μήνυμα που του ήρθε στο κινητό, έμπειροι επιτήδειοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το σημαντικό ποσό των 1.200 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Phishing» – Πώς γίνεται η κλοπή χρημάτων μέσω e-mail

sms-apates

Μεγάλη προσοχή σε email, sms που σας ζητούν να κάνετε κλικ σε λινκ

Ο 30χρονος που έπεσε θύμα της απάτης phishing, μιλάει αποκλειστικά στο MEGA και εξηγεί τον τρόπο που κατάφεραν να τον ξεγελάσουν. Για το θέμα έγραψε το in.gr

«Μου έρχεται ένα SMS, γύρω στις 15.00 η ώρα, χθες το μεσημέρι. Δεν κοίταξα εγώ τον αποστολέα εκείνη την στιγμή, γιατί εμένα το μάτι μου έπεσε κατευθείαν στη λέξη ‘αναστολή κάρτας’ και εγώ επειδή σκέφτηκα ότι προχθές που πήγα να κάνω μια αγορά, μου πέταξε ότι δεν μπορεί να γίνει η αγορά σας εκείνη την στιγμή, το συνδύασα έτσι στο μυαλό μου και δεν κάθισα να το ψάξω περαιτέρω, να το σκεφτώ και πάτησα το link που μου είχε».

Το θύμα έκανε αυτό ακριβώς που δεν έπρεπε να κάνει. Έκανε κλικ στον σύνδεσμο και μεταφέρθηκε σε ένα περιβάλλον πιστό αντίγραφο της τράπεζας του όπου έβαλε τους κωδικούς του, χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό και έκανε την πληρωμή. Όταν το αντιλήφθηκε αναζήτησε βοήθεια από την Αστυνομία κάνοντας μήνυση κατ αγνώστων.

«Μετά κατάλαβα ότι μου πήραν τα λεφτά γιατί μπήκα στον λογαριασμό μου και είδα ότι ήταν σε λογιστικό υπόλοιπο τα λεφτά και λέω ‘δεν έχω κάνει τόσο μεγάλη αγορά εγώ’. Δεν το σκέφτηκα, δεν κάθισα να το σκεφτώ πολύ, γιατί έκανα ταυτόχρονα και τη δουλειά μου. Δηλαδή κορόιδεψαν εμένα που είμαι 30 χρόνων, φανταστείτε τώρα κάποιον μεγαλύτερο».

Τι είναι οι απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος”

Όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε γίνει, ο 30χρονος έδρασε άμεσα και μάλλον οι τράπεζα θα του επιστρέψει το χρηματικό ποσό, χωρίς αυτό όμως να είναι βέβαιο. Εξαρτάτε αποκλειστικά στην τράπεζα να αποδεχτεί το λάθος του πελάτη της και να του επιστρέψει τα χρήματα. Μπορεί να το κάνει, μπορεί όμως και να μην το κάνει.

«Αρχικά πήγα στη δίωξη εγώ γιατί θα έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής, αλλά επειδή ξέρω ότι για να κάνεις αμφισβήτηση κάποιες τράπεζες ζητάνε να έχεις κάνει και μήνυση πρώτα, εγώ την έκανα τη μήνυσή μου αλλά τελικά δεν χρειάστηκε. Μου είπανε ότι λογικά θα επιστραφούν τα λεφτά. Το πρόλαβα, λογικά το πρόλαβα. Μου είπαν ότι είχε γίνει χαμός στις 30 και 29 του μήνα, αυτοί περιμένανε μάλλον να γίνουν οι πληρωμές τέλη του μήνα».

τηλεφωνικές απάτες phishing

Διαβάστε εδώ και εδώ τι είναι το phishing για να μάθετε πως να της αντιμετωπίζετε.

Δες και αυτό  5 λειτουργίες του κινητού σου που δεν της ήξερες!

Κλοπή Προσωπικών Δεδομένων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ανάλογα περιστατικά με επιθέσεις phishing έχουν γίνει σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων το τελευταίο διάστημα, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή του κόσμου. Καμία τράπεζα δεν θα σας στείλει sms ζητώντας σας να κάνετε συναλλαγή. Επίσης οι τράπεζες δεν στέλνουν παρόμοια email. Αυτά τα phishing attack τα κάνουν εγκληματίες ειδικοί στους υπολογιστές (hacker) οι οποίοι κλέβουν χρήματα.

Το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» είναι γνωστή από πολλά χρόνια απάτη, ωστόσο οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου φαίνεται να εξελίσσουν συνεχώς τις τεχνικές των επιθέσεών τους, βρίσκοντας ολοένα και περισσότερα θύματα.

Δείτε εδώ το βίντεο στο MegaTV.