Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Η ζωή συνεχίζει μετά το διαζύγιο

Διαζύγιο

η ζωή μετά το διαζύγιοΤο διαζύγιο είναι μια κατάσταση στη ζωή ενός ανθρώπου ανεξάρτητα αν πρόκειται γα άνδρα ή γυναίκα κατά την οποία ανατρέπεται ότι ίσχυε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αν και όταν έρθει αυτή η αποφράδα μέρα, το σημαντικότερο πράγμα που θα πρέπει να κάνει αυτός ο άνθρωπος είναι να αποδεχτεί την αλλαγή που συντελείται και να αρχίσει να μαζεύει τα κομμάτια του γιατί σύμφωνα με πολλούς ειδικούς ο πόνος που προκαλείται από ένα διαζύγιο είναι ισάξιος με τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.

Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να αναζητήσετε την βοήθεια και την ψυχολογική υποστήριξη ενός ειδικού, ενός σύμβουλου γάμου αν θέλετε ώστε να βοηθηθείτε να αποδεχτείτε το διαζύγιο και να το ξεπεράσετε σιγά σιγά. Σίγουρα απαιτείται επιμονή υπομονή και χρόνος μέχρι να σταθείτε ξανά στα πόδια σας.

Δεν υπάρχουν τεχνικές που μπορεί να στηριχθεί κανείς προκειμένου να εξαλείψει την οδύνη και την απώλεια που φέρνει ένα διαζύγιο. Όμως το να το μοιραστεί κανείς με κάποιον ειδικό ή έναν φίλο ενδεχομένως να βοηθήσει ώστε να δούμε υπό άλλο πρίσμα το χωρισμό. Αν και τα δύο φύλλα βιώνουν τις ίδιες έντονες συναισθηματικές καταστάσεις εντούτοις οι γυναίκες βρίσκουν πιο εύκολα συναισθηματική στήριξη και καταφεύγουν πιο εύκολα σε ειδικούς διότι την αναζητούν πιο εύκολα. Οι άντρες εμφανίζονται πιο διστακτικοί στο να ζητήσουν βοήθεια ώστε να ξεπεράσουν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν λόγω διαζυγίου κι αυτό επειδή ενδεχομένως θεωρούν ότι ο περίγυρος τους θα τους «κοιτά» με μισό μάτι και επειδή νοιώθουν ντροπή γι’ αυτό που τους συνέβη.

Μια συνηθισμένη αιτία διαζυγίου είναι η ζήλεια. Η παθολογική ζήλια που βγάζει εκτός εαυτού τον έναν από τους δυο οδηγώντας τον στα δικαστήρια. Άλλος λόγος διαζυγίου είναι οι ερωτικές απιστίες και τα νυχτοπερπατήματα.

Δες και αυτό  Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα ευτιχισμένη?

Ταυτόχρονα με την ψυχολογική υποστήριξη σε ένα διαζύγιο, υπάρχει και η αναγκαιότητα βοήθειας σε πρακτικά ζητήματα. Ο γονιός που έχει την κηδεμονία των παιδιών έχει και διπλό ρόλο και πρέπει να αφιερώνει διπλό χρόνο σε αυτά. Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μία συνεργασία ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι για το καλό των παιδιών πρωτίστως.

Διαζύγιο και Παιδιά

Αν συμβεί αυτή η δυσάρεστη λοιπόν κατάσταση του χωρισμού πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας μετά από αυτόν. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που επέρχονται είναι ότι πλέον η έννοια του ζευγαριού παύει να υφίσταται κατά συνέπεια δεν αποτελείτε τμήμα αυτού του ζευγαριού. Αυτή είναι μία πραγματικότητα η οποία για άλλους φέρνει ανακούφιση  ενώ για άλλους πανικό. Έτσι οι πολύπλευροι άνθρωποι βιώνουν πιο χαλαρά ένα διαζύγιο. Όμως αν κάποιου ή κάποιας ο ρόλος ήταν αποκλειστικά σύζυγος τότε το διαζύγιο θα είναι η απόλυτη συντριβή.

Ένας τρόπος που μπορεί να βοηθηθεί κάποιος στο να ξεπεράσει όσο πιο ανώδυνα το αίσθημα απομόνωσης και φόβου είναι να θεωρήσει αυτήν την περίοδο ως μία περίοδο εσωτερικής αναζήτησης. Κάτι άλλο που συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του είναι η ενασχόληση με εποικοδομητικές δραστηριότητες και χόμπι. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να επαναπροσδιορίσει καλύτερα τον εαυτό του, να ξεπεράσει ευκολότερα τον πόνο ενός χωρισμού και να μην τον σκέφτεται.

Πολύ σημαντικό είναι η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του στα παιδιά. Τα δύο αντίπαλα πλέον μέρη πρέπει να οικοδομήσουν μία όσο το δυνατόν ποιό φιλική σχέση παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες για την ισορροπία των παιδιών και την ψυχική τους ηρεμία.

Δες και αυτό  Οδηγίες προετοιμασίας για σεξ στους μεσήλικες

Είναι μέγιστο λάθος να εμπλέκονται τα παιδιά σε ένα διαζύγιο, στις οποιεσδήποτε διαμάχες των πρώην συζύγων και πρέπει να αποφεύγονται οι όποιοι χαρακτηρισμοί παρουσία τους. Και αυτό διότι με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά δεν θα έχουν ούτε αρνητικές συμπεριφορές ούτε επιθετικότητα ούτε χαμηλή αυτοεκτίμηση ούτε θα κληθούν αναπόφευκτα να επιλέξουν στρατόπεδο.

Αν τα παιδιά εμπλακούν στην όποια αντιπαράθεση και διαμάχη τότε αυτό θα είναι μία πύρρειος νίκη για τον όποιον από τους δύο συζύγους.