Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Πως να φύγεις από μια σχέση?

Προσωπικές σχέσεις

Ο χωρισμός είναι πολύ δύσκολη διαδικασία και για τα δύο. Αν ήταν κάτι απλό και εύκολο τότε όλοι θα χωρίζανε χωρίς προβλήματα και συνέπειες. Μιλώ για την δική μας Ελληνική κοινωνία και όχι μια μουσουλμανική κοινωνία όπου ο χωρισμός γίνετε πανεύκολα, δεν έχει καθόλου συνέπειες για τους άντρες και οι γυναίκες είναι τα θύματα της υπόθεσης.

horismenoi me paidiaΣτην Ελλάδα όμως πολλά ζευγάρια που έχουν χωρίσει προσπαθούν να διατηρήσουν φιλικές επαφές και μετά το χωρισμό. “Ας μείνουμε φίλοι”. Πως να μείνουμε φίλοι αφού ποτέ δεν είμαστε φίλοι? Αν είμαστε φίλοι δεν θα χωρίζαμε. Για να φτάσουμε στο σημείο να θέλουμε να χωρίσουμε σημαίνει ότι πολλά πράγματα πάνε στραβά στην σχέση μας και δεν μπορούμε να τα λύσουμε μαζί οπότε ο χωρισμός είναι η μοναδική λύση. Όχι όμως και να μείνουμε φίλοι. Συμφωνώ να χωρίσουμε πολιτισμένα, χωρίς μαλλιοτραβήγματα, χωρίς εκδικητικό μίσος εκατέρωθεν, συμφωνώ να καθίσουμε στο τραπέζι σαν πολιτισμένοι άνθρωποι και να δούμε πως θα χωρίσουμε αυτά που έχουμε και πως θα φροντίζουμε τα παιδιά μας, όχι όμως και να μείνουμε φίλοι. Φίλοι δεν είμαστε ποτέ, υπήρξαμε εραστές, η ότι άλλο άλλα ας προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο και της ενοχές μας με άλλους τρόπους.

Ας δούμε την περίπτωση όπου και οι δυο επιθυμούν το χωρισμό. Έχουν κατασταλάξει ότι δεν μπορούν να ζούνε μαζί και ξαφνικά ο ένας προσπαθεί μετατρέψει τα ερωτικά του αισθήματα σε φιλικά. Γίνετε? Και αν ναι πως?

Η εμπειρία μου λέει ότι το να προσπαθήσεις να γίνεις φίλος με το έτερον ήμισυ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως οδηγεί σε καταστροφή καθώς τα πληγωμένα αισθήματα υπάρχουν από την μια πλευρά συνήθως. Τα αισθήματα αυτά για να επουλωθούν,και να κλείσουν θέλουν χρόνο και απόσταση. Ο χρόνος γιατρεύει της ερωτικές πληγές και η απόσταση βοηθά πολύ στο να ξεκαθαρίσουμε της σκέψεις μας και να της βάλουμε σε μια τάξη.

Δες και αυτό  Ανώδυνος χωρισμός

Να βγούμε απ’ την καθημερινότητα μας και σιγά σιγά η προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια καινούρια αρχή. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλό είναι να αλλάξουμε και μέρος, αφού στο παρόν υπάρχουν οι αναμνήσεις, και θυμίζουν παλιές καλές στιγμές που πονούν περισσότερο. Καλύτερα είναι να κόψουμε της γέφυρες αφού οι πληγές παραμένουν νωπές και το μυαλό ηθελημένα ή όχι στριφογυρίζει συνεχώς εκεί. Οι κακές στιγμές ξεχνιούνται και στην επιφάνεια μένουν μόνο οι καλές αναμνήσεις. Συνήθως μαζί με της ενοχές μπορεί να μας παίξουν άσχημο παιχνίδι όταν τα αισθήματα μας είναι μπερδεμένα, και αντί να βγούμε από την κρίση εμείς εμβαθύνουμε περισσότερο.

Είναι καταστροφικό να προσπαθούμε να γίνουμε φίλοι με τον άνθρωπο που χωρίσαμε. Εκτός του ότι δεν θεραπεύουμε τίποτα, απλά μετατοπίζουμε το πρόβλημα σαν να φοράμε έναν επίδεσμο πάνω σε μια ανοιχτή πληγή. Η πληγή θα κακοφορμίσει και θα μετατραπεί σε γάγγραινα. Καλύτερα ένας άμεσος και οριστικός χωρισμός ο οποίος ναι μεν θα προκαλέσει έντονα συναισθήματα πόνου και θλίψης παρά να αφήσουμε αυτά ακριβώς τα συναισθήματα να κυριαρχήσουν στην σκέψη μας και να μας οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτια.

Ένας φίλος λέει ότι δεν μπορείς να λες ότι είσαι φίλος με κάποιον με τον οποίον κάνεις σεξ. Αν υπάρχει σεξουαλική πράξη στην μέση τότε δεν είστε φίλοι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά δεν μπορείς να κάνεις σεξ με τον φίλο σου. Απλά γιατί τότε παύει να είναι φίλος και γίνετε κάτι άλλο.