Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Ανεκπλήρωτος έρωτας!

ανεκπλήρωτος έρωταςΠέρασα όλη  μου τη ζωή μέσα σε κάποιον έρωτα. Είτε πραγματικό, είτε φανταστικό. Όταν, δεν υπήρχε, φρόντιζα να συντηρώ επιμελώς τον προηγούμενο μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο… Κάποια στιγμή οι έρωτες τελείωσαν. Απομυθοποιήθηκαν όλοι. Το όνειρο γκρεμίστηκε. Η αλήθεια ήρθε να με προσγειώσει, επιτέλους…
Γυρίζω για άλλη μια φορά στο παρελθόν. Φέρνω όλους αυτούς τους έρωτες έναν έναν στο μυαλό μου. Σε κανέναν δε μπορώ να στηριχτώ πια για να καλύψω τις συναισθηματικές μου ανάγκες. Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι κάπου εδώ  τελείωσαν οι ψευδαισθήσεις.

Επιτέλους, πέταξα όλα εκείνα τα φαντάσματα του παρελθόντος που με βασάνιζαν. Η ζωή μου, η δική μου η ζωή είναι τώρα πιο όμορφη.
…Εσένα, καρδιά μου, σε ξεχνώ, Σε έχω βγάλει από το μυαλό μου. Θυμάμαι, όμως την τελευταία σου κουβέντα : “ζήσε το σήμερα, ζήσε αυτό που δε θα έχεις αύριο, ζήσε το σήμερα, απλά και αληθινά”…

Έλα Έλη, σήκω. Πρέπει να στερεωθείς στα πόδια σου. Μάθε να ζεις χωρίς είδωλα, δίχως μύθους. Ωρίμασε πια! Άφησε την αυτοπεποίθηση σου να ξεχειλίσει. Ανάλαβε την ευθύνη της ζωής σου. Πέταξε τα δεκανίκια της φαντασίωσης. Πέταξέ τα μακριά.Με αυτά δεν πρόκειται να φτάσεις πουθενά. Θα είναι μια πορεία πλασματική που πάντα θα οδηγεί σε αδιέξοδο.
Ανεκπλήρωτοι Έρωτες!!!
Μια όμορφη ανάμνηση ή μια επικίνδυνη πολύχρονη παγίδα?

Το ανεκπλήρωτο γίνεται ιδανικό, αντικείμενο λατρείας, προσμονής, διαρκούς διάψευσης και, πάνω απ’ όλα, μιας άδικης σύγκρισης με οποιοδήποτε πραγματικό υπάρξει δίπλα μας. Το χαραχτηρίζουμε ως ατελές και, φυσικά, δεν μπορεί να αντέξει την αναμέτρηση με το απραγματοποίητο. Είναι ένα ψυχικό «βόλεμα», που μας παρέχει άπειρες δικαιολογίες για να αποφύγουμε το επόμενο βήμα στη ζωή μας. Ένα βήμα που μπορεί να ενέχει προσπάθειες, συναισθηματικές επενδύσεις  και  ρεαλιστικούς κινδύνους. Με λίγα λόγια,αρνούμαστε το βήμα προς την ενηλικίωση, την ωριμότητα, την πραγματική ζωή.Αρκετές γυναίκες και πολύ λιγότεροι άνδρες, διαλέγουν να αφοσιωθούν σ΄ένα φαντασιακό έρωτα, που ποτέ δεν έζησαν ή τον έζησαν πολύ λίγο, δημιουργώντας στη ζωή τους συναισθηματικά αδιέξοδα και εγκλωβισμούς.
Φυσικά,τα παραμύθια εξάπτουν την φαντασία και το ρομαντισμό, δημιουργούν την απατηλή προσδοκία πως- γιατί όχι- υπάρχει ο μεγάλος έρωτας και ίσως είναι αυτός.

Δες και αυτό  Mellizas Xipolitakis

Συχνά, είναι κάτι που το μοιράζονται δύο άτομα σε μια σιωπηρή συμφωνία. Ένα γλυκό μυστικό…Ένα παιχνίδι που αναστατώνει και ανατροφοδοτεί υπόγεια τη λίμπιντο των δύο συμμετεχόντων. «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Έρχεσαι φεύγεις, πώς το αποφεύγεις…» έλεγε ο στίχος της Λίνας Νικολακοπούλου. Άλλοτε όμως το ένα από τα δύο άτομα, ίσως και εν αγνοία του άλλου, παγιδεύεται σε μια μονομερή αναμονή εκπλήρωσης αυτού που αποτελούσε ένα παιχνίδισμα. Τότε κυριολεκτικά μπλοκάρει την πορεία των υπολοίπων συναισθημάτων του, περιμένοντας κάτι που από την ίδια του τη φύση δεν θα έρθει ποτέ.

Το πρόβλημα είναι πώς ο έρωτας αυτός χρησιμοποιείται από τον ψυχισμό σαν κώλυμα, σαν τροχοπέδη για την περαιτέρω ολοκλήρωση του ατόμου και για την ανάληψη της ευθύνης του εαυτού του.
Ομως,μια τέτοια φαντασιακή επιλογή δημιουργεί και ένα ολόκληρο πλέγμα παράλογων πεποιθήσεων όπως:
Κανείς άλλος δεν μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή μου
Κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει
Αυτός , σ΄αυτή την περίπτωση, θα έκανε ή θα μου έλεγε αυτό ή εκείνο.

Απόψεις όπως οι παραπάνω γίνονται υποβολές, έχουν πολύ ισχυρή συναισθηματική επίδραση, δεν υποχωρούν εύκολα και στέλνουν στο απυρόβλητο εξιδανικευμένους άνδρες, που μπορεί η συμβίωση μαζί τους να ήταν χειρότερη και από ένα εφιάλτη.

Ο ανολοκλήρωτος έρωτας φαίνεται να είναι μια καλά δουλεμένη εξαπάτηση του εαυτού, μια προσπάθεια να διατηρηθεί το ιδανικό, το τέλειο, το άφθαρτο, όπως στους μύθους. Πρόκειται για μια τάση εθισμού σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που συνοδεύεται από άκαμπτη σκέψη και βασανιστική εμμονή.

Τι «προσφέρει» ένας ανεκπλήρωτος έρωτας?

Απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες και αγχωτικές φάσεις μιας ρεαλιστικής σχέσης.

Δες και αυτό  Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε σεξ;

Αφθαρσία και ανακούφιση από τον φόβο της εγκατάλειψης και την οδύνη του χωρισμού.

Οικονομία ενέργειας. Ο φαντασιακός έρωτας δεν απαιτεί καθημερινές συναλλαγές, συμβιωτικές προσαρμογές , άγχος για τα κοινά σχέδια ζωής, συγκρούσεις και διαφωνίες. Βρίσκεται εκεί, στο πίσω μέρος του μυαλού μας και δεν ζητά παρά μόνο λίγο χρόνο σκέψης.

Ο φαντασιακός έρωτας, σε αντίθεση με τους πραγματικούς έρωτες, δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από ένα ανεκπλήρωτο έρωτα:

• Ξαναδείτε τι ζητάτε από μια σχέση, π.χ διάλογο, επικοινωνία, σωματική επαφή κλπ

• Πάρτε τις ευθύνες σας για να στεριώσει μια ρεαλιστική σχέση.

• Συνειδητοποιείστε ότι οι ανεκπλήρωτοι έρωτες στηρίζονται κατ΄εξοχήν στον φόβο της εγκατάλειψης και στην υποσυνείδητη επιλογή της μοναχικότητας.

• Σταματήστε να αναλύετε τον ανεκπλήρωτο έρωτα.

• Ελέγξτε τις παράλογες πεποιθήσεις σας.

• Κάντε τις λογικές σας σκέψεις πράξεις και προχωρήστε τη ζωή σας χωρίς να κοιτάτε πίσω.
…Πρόσφατα είπα πως το ανεκπλήρωτο είναι το μόνο παντοτινό. Ο ανεκπλήρωτος πλατωνικός μου έρωτας κρατάει χρόνια. Μπορεί να φαίνεται ότι χάθηκε στο βάθος του χρόνου, αλλά είναι πάντα εδώ, και, όταν, κάποιο βράδυ έχω την ανάγκη να φέρω στο μυαλό μου, μια όμορφη ανάμνηση, φέρνω, εσένα, μάτια μου…