Gnorimies.net

Σεξουαλικές φαντασιώσεις και τηλεφωνικό σεξ με γυναίκες στο κινητό σου

Έρωτας και πάθος

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

του Άρη Αποστολόπουλου

έρωτας και πάθοςΑν ρωτήσουμε το μέσο άνθρωπο για τα συνώνυμα του έρωτα, σίγουρα θα του περάσει από το μυαλό η λέξη “πάθος”, μαζί με όλες εκείνες οι έντονες στιγμές που του έχουν μείνει ανεξίτηλες.

Η αλήθεια είναι ότι το πάθος δεν είναι χαρακτηριστικό κάθε έρωτα ή κάθε σχέσης και το συναντάμε συνήθως σε αυτές τις καταστάσεις, που ονομάζουμεκεραυνοβόλες“.

Αρχικά, πρέπει να αντιληφθούμε ότι το πάθος δεν αναφέρεται μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι του έρωτα. Το πάθος δεν είναι μόνο σεξ αλλά μια διαρκής έκρηξη συναισθημάτων. Είναι υπεύθυνο για την απόλυτη ευτυχία που ζούμε, όλοι οι άνθρωποι, με μικροπράγματα, για τον αδιανόητο θυμό με μικροπταίσματα και την απόλυτη λύπη με ανούσια σενάρια που φτιάχνει το μυαλό μας.

Όλα τα συναισθήματα, στο πάθος, μεγιστοποιούνται στο έπακρο για καταστάσεις απειροελάχιστης σημασίας και οι αντιδράσεις μας είναι ανάλογες: Στη χαρά γελάμε σα να μας λένε το πιο όμορφο πράγμα για πρώτη φορά, στο θυμό σαφώς φωνάζουμε σα να θέλουμε να ακουστούμε σε μια ολόκληρη ήπειρο και στη λύπη πέφτουμε στο πάτωμα για να εκφράσουμε την απόγνωσή μας. Τον έρωτα και την αγάπη μας όμως, πώς την εκφράζουμε σε μια σχέση πάθους;

Κάπου εκεί μπαίνει το σωματικό στοιχείο στη σχέση. Όσο περίεργο και αν φαίνεται, οι σχέσεις πάθους έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους την έλλειψη επικοινωνίας. Οι δυο τους, εξιδανικεύουν τόσο πολύ αυτό που νιώθουν, ώστε να μην έχουν δουλέψει το θέμα του διαλόγου.

Αποτέλεσμα είναι να μιλούν με πράξεις και όχι με λόγια και να αναπτύσσεται ένα είδος μυστικού κώδικα επικοινωνίας που σκοπό έχει να τα λέει όλα. Έτσι, το “σ’αγαπάω’ μπορεί να αντικατασταθεί με ένα γεμάτο φιλί και ένα ολοκληρωτικό δόσιμο στα χείλη του άλλου, ενώ ο έρωτας εκφράζεται με ένα καθαρό κοίταγμα στα μάτια, που φανερώνει όλα εκείνα τα συναισθήματα που δεν τολμούν να ειπωθούν.

Δες και αυτό  Μην πληρώνεις για σεξ

Στη λύπη το μόνο που αρκεί είναι μια σφιχτή αγκαλιά, ενώ για να εκφράσουμε ότι κάποιος μας έχει λείψει, το μοναδικό που κάνουμε είναι να τον μυρίζουμε μέχρι να τραβήξουμε και την τελευταία ανάσα του αρώματός του. Σε μια σχέση πάθους, το σεξ είναι αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο και πάντα θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Δηλώνει όλα τα παραπάνω, συν τη σημαντική έννοια της αφοσίωσης και μπορεί να καθορίσει ακόμα και την επανασύνδεση μετά από έναν τσακωμό. Ακριβώς, το σεξ είναι τόσο σημαντικό στοιχείο επικοινωνίας που μπορεί να αντικαταστήσει μια ώριμη συζήτηση και να κάνει και τους δύο να ξεχάσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να είχε προκύψει.

Ο έρωτας είναι τυφλός και έρχεται αιφνίδια χωρίς να προαναγγέλλει την άφιξη του. Δεν κοιτάζει πλούτη, ηλικία η γεωγραφικά μήκη. Έρχεται συνήθως εκεί που δεν τον περιμένεις και καμιά φορά πετυχαίνει διάνα, γνωρίζοντας δυο διαφορετικούς ανθρώπους και κάνοντας τους ζευγάρι.

Εν κατακλείδι, αξίζει να πούμε ότι το πάθος στον έρωτα είναι αμιγώς αναζωογονητικό και αποτελεί από μόνο του μία καταπληκτική εμπειρία. Παραδείγματα όμως, έχουν δείξει ότι αυτό που λείπει από τις έντονες σχέσεις είναι η ηρεμία, κάτι που αργά ή γρήγορα, ο ένας από τους δύο θα αρχίσει να αποζητά.